Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Hullu maailma - alastomuustempaukset

Harkituilla alastomuustempauksilla halutaan herättää huomiota. Motiivit ovat vaihtelevia, jotain katujuoksuja järjestetään pelkästään sen vuoksi että juoksijat saavat juosta alasti, toisissa taas levitetään jotakin sanomaa. Massiiviset satoja tai jopa tuhansia alastomia osanottajia käsittävät taidevalokuvat ovat yksi osa kulttuuria.

Lontoossa oli satoja pyöräilijöitä kerääntynyt alastontempaukseen pyöräilijöiden liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Teemaan liittyviä ja vähän muitakin tekstejä oli kirjoitettu osallistujien iholle monenlaisten  kuvioiden lisäksi.  Teksti "Huomaatko minut nyt" alastoman daamin selässä tuli varmasti huomatuksi, mutta huomataanko ihmistä sitten kun on t-paita päällä?

Jollakin tapaa pidän turhuutena alastomuuden käyttämistä tuollaisiin tarkoituksiin. Tapahtumassa ihmiset huomataan, mutta arjessa tuskin kukaan autoilija etsii katseellaan mahdollisesti alastonta pyöräilijää tai jalankulkijaa. Tarkkaavaisuus on herpaantunut normaalitasolleen, mikä ei aina ole liikenteeseen nähden riittävällä tasolla. Toisaalta, voisivat pyöräilijätkin säännöstellä vauhtiaan risteyksiin tullessaan, oli vaatteet päällä tai ei.

Syvällisemmin tarkasteltuna alastomuustempauksia voi pitää jopa mauttomina. Murkkuikäisenä kun oli taloudellisesti vaikea aika,  ei ilennyt mennä päivänvalossa edes kylälle kun ei ollut ehjiä vaatteita.  Nyt on jo pitkään eletty aikaa jolloin lapsetkin määrittelevät kaveripiiriään sen mukaan kenellä on merkkivaatteet ja kenellä ei. Köyhyydenvastaista alastonmarssia odottelen. Ties vaikka osallistuisin.

https://www.iltalehti.fi/fiidi/201806112201006148_fb.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat