Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Punakuono lähti tienaamaan kilometrikorvauksia

Kerran vuodessa tositoimiin tarvittu Petteri Punakuono pääsi taas reissuun ansaitsemaan kilometrikorvauksia. Eikä niitä aivan vähää olekaan tulossa. Petteri pitää sillä tulolla itsensä jäkälässä ja heinässä mukavasti lopun vuotta, mitä nyt ihan lämpimikseen käy vähän keimailemassa turisteille kesän aikana. Mutta vain arvovieraille, sijaiset saavat hoitaa muun porukan viihdyttämisen.

Petterin reen kuormaaminen on aina samanlaista hässäkkää. Vanha, jo hieman muistisairaudesta kärsivä pukki ei tahtonut enää millään hoksata että missä järjestyksessä lahjat pitää rekeen laittaa. Aina ne sinne kuitenkin saadaan ahdettua ja reissulla jaettua, joskin osa lapsista tuppaa jäämään toivomaansa lahjaa. Ei se pukkikaan täydellinen ole.

Pukin lähtiessä muori tuli pihalle hyvästelemään toivottaen hyvää ja turvallista matkaa. Ei hätää, Petterin kuono valaisee kyllä taipaleen kuten aina ennenkin, sanoi  pukki ja komensi poron liikkeelle. Tuoreissa voimissa Petteri lähtikin ripeästi liikkeelle pukin huikatessa muorille, että tapanina tavataan. Viimeisillään raskaana ollut muori huusi perään, että älä sitten unohda niitä kumeja kun meillä on tonttuja jo aivan tarpeeksi.

Petterin vetämä pulkka oli kuitenkin edennyt jo niin kauas että pukki ei enää kuullut, kuten ei ollut kuullut viitenäkymmenenä edellisenäkään vuotena. Näin tonttuja on tulossa vielä monta lisää, mikäli pukin muistisairaus ei etene todella pahaksi.  Sitähän me emme tietenkään kukaan toivo.

Tämän tarinan myötä toivotan kaikille ikään säätyyn ja sukupuoleen katsomatta Hyvää Joulua!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Eikös P. Punakuono kuitenkin käytä matkalaskussaan yksikkönä poronkusemaa? (Viivan alle kertyvään loppusummaan asialla ei tietenkään ole merkitystä.)

Hyvää Joulua!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kiitos samoin. Oikein, eivät matkakorvaukset ole mittayksiköstä kiinni. Pääasia että jäkäläsäkkejä ja heinäkuormia tulee. Niistä maksettavat verotkin ovat kaksijalkaisten hommia.

Tämän blogin suosituimmat