Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Laukkasen rasvamestari ei huolla suksia

Mari Laukkanen, maamme naisten kakkonen ampumahiihdossa on uutisen mukaan löytänyt itselleen rasvamestarin. Marin mukaan hänen suksihuollostaan vastaa kuitenkin Suomen maajoukkueen huoltajat, joten muu tarvittava henkilökohtainen huolto ja rasvaus jää tuoreen sulhon tehtäväksi.

Marin itävaltalainen kihlattu Benjamin Eder toimii maansa joukkueen huoltopäälikkönä, joten kokemusta erilaisista huoltohommista vuosien varrelta varmaan löytyy. Aina eivät suomalaiset  tule ajatelleeksi kuinka hyvä talviurheilumaa Itävaltakin on. Sieltä on meille palkattu nykyinen mäkihypyn päävalmentajakin nostamaan lajin tasoa niin ettei se aivan kokonaan pääse ruotsalaistumaan.

Alppihiihdossa Itävalta kuuluu menestysmaihin, eivätkä ampuma- ja murtomaahiihtäjätkään ole heikoimmasta päästä. Kyllä niillä perinteillä rasvamestareita pääsee kehittymään ammatillisesti hyvinkin korkealle tasolle. Toivottavasti Marikin saa kutinsa osumaan tauluihin entistä paremmin nyt, kun oma henkilökohtainen huolto on arvatenkin paremmin kuosissaan.

Niin ja onhan aina se pyssytön sprinttikin vielä. Siinä voi aina rykäistä kunnolla jos ei aseen kanssa pitkäkestoisemmat taulunkaatourakat henkilökohtaisesta rasvamestarista huolimatta oikein aina luonnistu. Mari on huumori-ihminen ja nättikin vielä. Minä tykkään. Sitä rasvamestariakin voisin arvostaa, jos hänestä on apua Marin osumatarkkuuteen penkalla. Rasvamestarin omaa osumatarkkuutta en rohkene epäillä.

 

http://www.iltalehti.fi/talviurheilu/201612032200035379_tl.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Onnea vaan Marille!

Saa nähdä tuoko tuo elämänmuutos hänelle tuloksellista parannusta ampumahiihtoon.

Marin suksien rasvauksesta ei kannata olla huolissaan, hänen hiihtovauhtinsa kyllä riittää huonomminkin luistavilla välineillä. Mutta tuo ammunta!?
Saadaanko sitä koskaan mitaleille vaadittavaan kuntoon? Voi olla, että Laukkasen kannattaisi jatkossa satsata vain murtomaahiihtoon, ja nimenomaan sprinttiin. Kahden lajin samanaikaisesta harrastamisesta huipulla ei liene kovin hyviä kokemuksia kenelläkään.

Itävallasta puhuttaessa talviurheilumaana, on se kai kokonaisuutena siinä vielä edellä Suomea.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei mennyt Marilla ammunta vielä aivan nappiin, mutta takaa-ajoon kuitenkin pääsi mukaan 47 sijalta. Sieltä voi sitten pyrkiä ylöspäin vähän pidemmällä matkalla.

Tuo sprinttihiihto sopii yllättävänkin hyvin eräänlaisena sivutyönäkin, kunhan taktiset kuviot selviävät. Viidenkympin kisoja voittaneet kaverit voittavat myös sprinttejä. Tuskin siinä ampumahiihtäjälläkään muuta outoa on kuin se, että ase ei paina selässä. Olen ollut huomaavinani, että ampumahiihtäjillä on kumarampi hiihtoasento kuin muilla silloinkin kun he hiihtävät ilman asetta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset