*

Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Yhdistelmähiihto loppuu arvokisoissa

Näin hiihtokauden alla tuli uutinen, että yhdistelmähiihto on ensi talvena viimeisen kerran arvokisojen ohjelmassa. Perinteisen ja vapaan tyylin hiihtäminen samassa kilpailussa siis loppuu. Kabinettien kingitkin saavat sentään jotakin päätetyksi.

Onko kyseessä hyvä uutinen? Tiedän että se on urheilijoiden itsensä toivoma, ja omakin mielipiteeni kallistuu samaan suuntaan. Käsittääkseni yhdistelmähiihto otettiin alun perin kisoihin mukaan lähinnä rahastusmielessä, koska näin saatiin kalenteriin ainakin yksi kisapäivä lisää.

Toinen toteutukseen tuleva uudistus on miesten viestimatkojen lyheneminen 7,5 kilometriin. Tuon uudistuksen mielekkyydestä en ole niinkään varma. Erot joukkueiden välillä kyllä pienenevät, mutta tulee enemmän ryhmähiihtoa ja mahdollisia kolareita.  On niitä kolarointeja toki tapahtunut  kymmenen kilometrin osuuksien loppukahinoissakin.

Joku kuitenkin aina voittaa. Jos kahinan voittaja on suomalainen, niin hehkutetaan. Jos taas suomalainen on kärsivänä osapuolena niin syntyy nettiraivo ja voittaja on vikapää. Niin yksinkertaista se on. Talven hiihtoja ja voiteluvirheitä odotellessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Yhdistelmähiihdon poisjäämistä valitan, mutta miesten viestihiihdon osuuksien lyhentäminen on asiallista. En usko Tuure pelkäämääsi "kahinoinnin" lisääntymiseen sen vuoksi.

Koskahan muuten otetaan hiihtoon lajiksi sadan metrin pikakilpa? Siinä sitä olisi sirkushuvia katsojille kun vaikkapa kahdeksan hiihtäjää rinnakkain painaltaa suoran mitan! Olisi alku ja välierät kuten sprintissä.
Meillähin olisi tähän lajiin heti laittaa kelpo naishiihtäjä: Mona-Liisa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kyllä minulle sadan metrin sprinttikisa sopisi hyvin, omilla laduilla tai väylillä jos vapaata mennään. Kahdeksaa vapaan reittiä rinnakkain ei monelle stadionille sovi, mutta kisahan voitaisiin käydä vaikka neljän erissä. Tuulimittarilla ei olisi niin väliä :)

Mitä yhdistelmähiihtoon tulee, niin kun urheilijat eivät itse siitä pidä niin en koe tappioksi jos ne jäävät pois. Kummasti jotkut nimekkäätkin urheilijat ovat saaneet flunssan oireita juuri yhdistelmäkisan aikaan ja hankkineet lääkärintodistuksen jotta ovat saaneet jättää kisan väliin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Murtomaahiihto kuuluu samoihin keskustapuoluetta lähellä oleviin urheilulajeihin kuin pesäpallo ja miespaini.

Ehdotan hiihdon jättämistä pois hiihdon arvokilpailuista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kokoomuksen edustajana vuodesta 2004 viime eduskuntavaaleihin asti oli 11-kertainen hiihdon arvokisamitalisti Marjo Matikainen-Kallström :) Hän toimi myös meppinä EU-parlamentissa 1996-2004, joten heppoisia ovat kepun suksijoiden saavutukset kokoomukseen verrattuna.

Piirinmestaruuskisat ovat eri asia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Pääsihän Mietaa eduskuntaan hiihtämällä, jotta on se vaan kepussa arvostettu laji. Matikainen-Kallström sentään opiskeli hiihdon ohella, muistaakseni dipl.inssiksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #5

Kyllä Mietaan rahkeet riitti napinpainantaan siinä kuin jonkun toisenkin. Joku vuori-insinööri Matikainen-Kallström taitaa olla.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset