Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Makaroni ja Wikipedia

On se sitten riettaallista noiden kaikenmaailman Wikien kanssa. Sinne ängetään jos minkälaista tietoa joka turmelee kaikki ne mielikuvat mitä joskus lapsena on päähänsä saanut. Viimeksi erehdyin hakemaan sieltä makaronia ja siihen se taas yksi osa maailmastani romahti. Epistä.

Teollisesti valmistettua mössöä jota nimitetään jopa pastaksi. Ihan panee miettimään että onko tuossakin sanassa painovirhe, vaikka on sitä makaronilaatikkoa tullut joskus syötyä, ja vähän muutenkin lisukkeena. Eihän se makaroni juuri miltään maistu, mutta muu siinä ympärillä.

Nuoruuteni mielikuvissa makaroni tuotettiin aivan eri tavalla. Pellolla suuri joukko naisia riipi hameet korvissa makaroneja matalista pensaista, ja miehet keräsivät täydet astiat pois taputellen poimijoita takamuksille kiittäen näin hyvästä työstä sekä rohkaisten jatkamaan samaan malliin.

Sittemmin makaronikuormat ajettiin verstaisiin, joissa paikalliset herrasmiehet sätkää poltellen leppoisasti porailivat makarooneihin reijät, jotta niiden ilmastointi saataisiin toimimaan myös pakkauksessa. Sarvimallin makarooneihin oli kiellettyä edes yrittää poraamista selvin päin.

Näin siis mielikuvissa. Hameet korvissa olevat naiset ja makaroninporaajan ammatti olivat ainoa asia jonka vuoksi toivoin joskus että olisin syntynyt italialaiseksi. Kun näin ei kuitenkaan ollut käynyt, korvasin myöhemmin asian ajamalla monta vuotta Fiat 600 ässällä. Oli siinä edes takapenkki.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Makarooni

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Seppo Hildén

"Nuoruuteni mielikuvissa makaroni tuotettiin aivan eri tavalla. Pellolla suuri joukko naisia riipi hameet korvissa makaroneja matalista pensaista, ja miehet keräsivät täydet astiat pois taputellen poimijoita takamuksille kiittäen näin hyvästä työstä sekä rohkaisten jatkamaan samaan malliin."

Tuure, samanlaiseet mielikuvat oli minullakin nuorena, mutta en nähnyt pyllylle taputteluja.

Nyt harmittaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olen minäkin harmitellut sitä että vaihdoin pois sen Fiatin turhan aikaisin. Suuremman auton kanssa tuli hankittua itse asian kannalta tarpeettoman isokokoista seuraa.

Käyttäjän tomminummelin kuva
Tommi Nummelin

Että mitenkä! Kyllä tuo poraaminen jätettiin makaronien valmistusprosessista pois jo viime vuosisadan alussa.

Makaronit puhalletaan muottiin kuin lasipullot konsanaan. Makaroninpuhaltaja kastaa pillinsä hehkuvaan makaronimassaan, ja sitten hyvän muotin, vuosien ammattitaidon ja harkitun puhaltamisen seurauksena makaroni paisuu muotin seinämiä vasten. Jäähtynyt makaroni poistetaan muotista ja pursataan. Näin makaronin sisälle saadaan reikä ilman, että tarvitsee porata mitään.

Tämä on se makaroninvalmistusprosessi, jota on pääasiallisesti käytetty viimeiset vuosikymmenet. Lastuava työstö on, nääs, pirun kallista!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Tämä on se makaroninvalmistusprosessi, jota on pääasiallisesti käytetty viimeiset vuosikymmenet. Lastuava työstö on, nääs, pirun kallista!"

Tuo sitten selittääkin Italian korkeat työttömyysluvut; nehän johtuvat rakennemuutoksesta. Italialaiset eivät ole omaksuneet suomalaista tapaa perustaa liimapalkkitehtaita korvaamaan makaroninporaajien työpaikkoja. Ovat ne yksinkertaisia.

Käyttäjän tomminummelin kuva
Tommi Nummelin

Se on nähkääs tämä eteläeurooppalainen ammattiylpeys. Ikänsä makaroneja koneistanut pastaprosessin lastuamisvastaava (ital. "macaroniporari"; lausutaan: 'mak-ka-roo-ni-po-raa-ri') ei yksinkertaisesti pysty hyppäämään sairaanhoitajaksi noin vain.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #5

Kun vielä Berlusconi tekee yksin kaikkien naispotilaiden lähihoitoa tarvitsevien palvelut niin eipä ihme jos työttömyysluvut pysyvät korkeina. Makaroniporarit takaisin!

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #6

Mahtaako spagetti olla sitä keskusosaa eli poisporattua tahnaa sitten?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #7

Voihan spagetti olla liian aikaisin poimittua makaroniakin. Kaupoissa on kyllä tummempia spagettilaatuja jotka voivat hyvinkin olla poranterän polttamasta keskireijistä saatua tahnaa joka on ajettu muottiin. Aiheesta olisi hyvä saada kysymys eduskunnan kyselytunnille Maa- ja metsätalousministerin vastattavaksi.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset