Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Koskenkorva Presidentiksi?

Viina on viisasten juoma ja sen käytöstä pykäliä rustaavien päättäjien ikuinen mielikuvituksen lähde. Mainonnan rajoittamisesta on taas kohkattu ja tällä kertaa syystäkin. En minäkään pidä siitä, että joka tienristeyksen näkemäalueet ja tienvarret koristeltaisiin alkoholimainoksilla. Vähäpukeiset naisfiguurit mainostamassa rintsikoita vielä jotenkin menettelee.

Pitää ihan aidosti kysyä, että syrjiikö uusi laki ihmisiä joiden sukunimi sattuu olemaan esimerkiksi Koskenkorva? Onko sen nimisellä mitään mahdollisuuksia nousta esimerkiksi eduskuntaan tai vaikkapa Tasavallan Presidentiksi? Jos lakiherrat päätyvät tulokseen, että kyseessä on kävelevä alkoholimainos, niin tie on kerrasta poikki.

Minulle kyllä sopisi hyvin, että seuraavan naispresidenttimme nimi olisi Aina Vieno Koskenkorva. Koska sillä nimellä varustettua henkilöä ei vielä näytä olevan olemassa, niin minä en tule tuota ihmettä näkemään vaikka lainlaatijat höllentäisivätkin pipojensa nyörejä. Mutta mahdollisuus on sentään ainakin teoriassa olemassa.

Tunnetuin Koskenkorva taitaa olla jääkiekkoilija, Kimmo etumerkiltään. Pelasi ainakin viime kaudella Pelicansissa, tästä kaudesta en tiedä. Jos hän saa pitää pelilupansa ilman että tarvitsee muuttaa sukunimeään, niin jotain oikeutta on sentään olemassa. Ja miksi kieltää oluenmainonta jäähalleissa, jos jäällä viilettää aito Koskenkorva?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Asiasta viientheen, mutta mainostamisesta kuitenki, mie ihmettelen nuita isoja valokylttejä katujen risteyksissä ja varrella, siis ihan häikäisevän valosia. Ja sitte virkamiehet ei anna ihmisten pienten höpöjen omien firma- tai vaikka hääkylttien olla!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hilkka, minä olen muutaman kerran oikeasti säikähtänyt kun valomainos on vaihtunut juuri ennen kuin olen ollut kohdalla. Ne ovat värikkäitä ja varsinkin tummempipohjaisen vaihtuminen valkoiseen tekee häijyä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin ja mie olen niin pöllö, etten mie oikeasthaan kato mainoksia oikeasti, en näe niitten sisältöjä enkä ees kuvia, emmie näe niitä viinamainoksiakkaan siis missään!!?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Meillä joutuvat postilaatikkoon tulevat paperimainokset lähes poikkeuksetta muutaman metrin päässä olevaan paperinkeräyslaatikkoon. Kerrankin logistiikka kohdallaan ;)

Toisaalta suomalaiset ovat osanneet ryypätä jo paljon ennen kuin kukaan on alkoholimainonnasta kuullutkaan. Mutta joku raja holhouksellekin...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Niin.

http://www.koskenkorvanurheilijat.fi/

Ja väestörekisteritietojen mukaan Koskenkorva on nykyisenä sukunimenä 369 henkilöllä. Ja Viski alle viidellä henkilöllä, mutta yksityisyydensuojan turvaamiseksi palvelussa ei näytetä sukunimien tarkkaa lukumäärää eriteltynä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eli jos Koskenkorva ja Viski päätyvät naimisiin ja jompi kumpi puolisoista haluaa kaksoisnimen hänestä tulee joko Koskenkorva-Viski tai Viski-Koskenkorva.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kossu-Kola olisi mieleenpainuva sukunimiyhdistelmä....

Tai Minttu Koskenkorva koko nimenä :)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Alun alkaen ja vuosikymmenien ajan juoman nimi oli Koskenkorvan viina, joka on tarkka viittaus ei kiekkoilevaan Kimmoon, vaan Koskenkorvan kylään Ilmajoen kunnassa. Melko äskettäin teksti pullon etiketissä on muutettu muotoon Koskenkorva, ja siten vaikkapa Kimmo Koskenkorvaa voidaan todellakin ajatella luistelevana alkoholimainoksena.

Toinen kuuluisa juoma, Finlandia Vodka, on periaatteessa yhtä ongelmallinen. Onko Sibeliuksen tunnetuin sävellys tästedes mainittava konserttohjelmassa jollain peitenimellä, jottei inspiroitunut yleisö lähtisi esityksen päätyttyä - tai jopa kesken kaiken - juopottelemaan?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Vaara pakenemisesta on ilmeinen. Edes savolaisittain sanottu Vinlandia ei auta kun on se pakkoruotsi.

Taitaisi olla viisainta nimetä kansallisjuomamme kossu kulloinkin vallassaolevan alkoholiasioista vastaavan ministerin mukaan. Saisko pari räsästä kiitos.

Tämän blogin suosituimmat