Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Väestöräjähdys

Syntyvyys Suomessa on ollut laskussa pidemmän aikaa. Tilanteen korjaamiseen tarvitaan vain muutama määrätietoisesti toteutettu toimi, jos asiantila todella halutaan muuttaa.

Tarvitaan vain ympäristövaikutusten arviointi ja kuivia nalleja niin väestöräjähdys on tosiasia. Joillakin taitaa kyllä olla jo roolit lapsenhoidosta sekaisin. Ei muuta kuin koulutukseen.

https://www.youtube.com/watch?v=E-eupv01ZdM

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Suomessa voisi jonkin verran olla syntyvyyttä enemmän, mutta muualla maailmassa monin paikoin vähemmän. Uskon kuitenkin, että romantiikka ja rakkaus korjaavat hyvän elämän sadon. Rakkaus ja ymmärrys.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suomesta on tullut biletysyhteiskunta, johon lasten hankkiminen tai edes vakiintuneet parisuhteet eivät sovi. Toki bilettäjiä pariutuukin, mutta valitettavan monesti lapsi/lapset kärsivät ja huostaanotto saa töitä.

Taloudellinen turvattomuus on yksi syntyvyyttä alentava tekijä, mikä näkyy parhaiten siinä että synnyttäjien keski-ikä on korkea. Lapsia hankitaan vasta sitten kun leipäpuu näyttää turvatulta. Joskus talouden pohja kuitenkin esimerkiksi työttömyyden vuoksi pettää ja silloin varsinkin hyvin toimeentulevat huutavat, että lapsia ei pidä hankkia jos niitä ei pysty elättämään.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Ihmisten maailma tämä on, joten asialle on mahdollista tehdä jotain, kun hyvää tahtoa löytyy. Suomessa on pitkät ajat kouluttautua ja muutenkin yksiavioisuus ei tuota liikaväestöä. Soisimme olla onnellisia suurten ikäluokkien jälkeen. Maapallo muuten on liikakuormituksen vallassa, kun etelä tuottaa jälkikasvua jopa liikaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Ihmisten jakautuminen maapallolla tasaisemmin olisi hyvästä. Esteeksi ovat kuitenkin nousseet rasistinen politiikka, sekä pääomia hallitsevien piirien kiinnostus rakentaa suuria asutuskeskuksia.

Itse olin kovasti ilahtunut kun eilen kuulin, että syntymäkotikylälleni on viime vuosina muuttanut väkeä luonnonläheisiin ammatteihin etelä-Suomesta ja etäisimmät Ranskasta. Keskittäjien kauhu, mutta maaseudun elinvoima tykkää.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Ei ole oikein hyvä asia urbaanin ihmisen levittäytyvän tasaisesti maapallolle. Kamalaa. Urbaani-ihmiset asuvat kaupungeissa.

Oma ideologiani on, että miehen ja naisen - saman lajin sukupuolet - voisivat elää hyvin ja että molemmilla olisi hyvä elämänlaatu. Jos naisen perheoikeutta ei kunnioiteta hyvin, kaupungeissa miehet ajavat urheiluautoilla ja naiset hoitavat pikkulapsia kotona. Ei ole oikein! Tarkoitan, että perheissä tulee olla isä ja äiti ja molemmat urbaanissakin ympäristössä huolehtivat yhdessä jälkikasvustaan, lapsistaan.

Tämän blogin suosituimmat