Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Kela lähettää huijausviestejä

Nyt kun kaksi suosiossaan laskusuunnassa olevaa valtionpäämiestä ovat saaneet käteltyä toisensa, ja Pellon kunnanjohtaja eroaa luottamuspulan vuoksi, on aihetta siirtyä meitä tavallisia kansalaisia enemmän koskettavaan aiheeseen. Se on Kelan lähettämät reseptejä koskevat huijausviestit.

Lähetin Omakanta-palvelun kautta reseptin uusintapyynnön terveyskeskukseen. Muutaman tunnin kuluttua Kelasta tuli tekstiviesti: Reseptiä ei uusittu. Poliklinikka, Pellon terveyskeskus. Olin ymmälläni, koska kyse on pysyvästä lääkityksestä. Ensin ajattelin soittaa terveyskeskukseen ja kysyä mikä on homman nimi. Päätin kuitenkin mennä vielä omakantaan katsomaan, jos sinne olisi laitettu jotakin infoa asiasta. Kas kummaa, siellä luki selvällä suomen kielellä, että resepti on uusittu!

Kun kerroin lääkettä hakiessani apteekissa mitä oli tapahtunut, niin palvelemassa ollut henkilö totesi sarkastisesti, että Kelassa on vielä kesäkuu. Vastaavaa on kuulemma tapahtunut pitkin kesää, joskus jopa niin että lääkäriltä suoraan apteekkiin tullut henkilö on saanut apteekin tiskillä ollessaan vastaavan viestin, vaikka lääkäri oli juuri kirjoittanut reseptin. Tuli mieleen, että käsittelevätköhän ihmiset ollenkaan näitä reseptiasioita automaatin arpoessa kielteisten viestien saajat. Entä  sellaiset ihmiset, joiden kyky hoitaa asioita ei ole enää virkeimmillään? Jääkö lääkkeitä hakematta, jos uusintapyyntö on esitetty esimerkiksi apteekin kautta? Siitä voi olla vakaviakin seurauksia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kas kummaa, onnistuin siirtämään tekstin niin että se tuli tänne (ainakin minun koneelleni) sinisenä. Vahinkoja sattuu, sorry ei ollut tarkoitus. Kävi vähän kuin Kelan viestinnälle :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olet siirtynyt vasemmistoliitosta sinisiin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Luulen että kysymyksessä on sinisten värkkäämä haittaohjelma :) Punainen hurme on elämää, sininen kuuluu pikemminkin vainajille.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Tietokoneohjelma saattaa olla vielä kehitysvaiheessa, vaikuttaa hieman sellaiselta. Sähköpostiin on tullut nykyään erilaisia huijausviestejä. Oman ohjelman ominaisuuksien mukaan voi katsoa viestin ominaisuudet ja sieltä tarkistaa, onko lähettäjä se virallinen taho, jonka se väittää olevan. Huijausviestit neuvotaan operaattorilta poistamaan, mutta on hieman vaikea tietää, mikä on huijausviesti ja mikä oikea. Joka päivä joudun poistamaan useita viestejä, jotka epäilen huijausviesteiksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos digitalisaatiolla saatetaan vaaraan ihmishenkiä, mikä tällaisissa tapauksissa on mahdollista, siitä tulisi sellaisilta osin luopua.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Digitalisaatiosta huolimatta ihmisellä ja ihmishengellä on oma kulkunsa. Käsittääkseni tässä maailmassa kyseessä on ihmisen elämänkaari joka tapauksessa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #4

Toivottavasti Kelan tarkoituksena ei ole kuitenkaan virheellisillä viesteillään säästää lääkekorvauksissa.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa Vastaus kommenttiin #7

Aktiivikansalaisen kannattaa epäselvissä asioissa ja asioissaan olla yhteydessä asianomaiseen organisaatioon.

Tämän blogin suosituimmat