Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Kolamiehen mietteitä

Taivaalta oli tippunut yön aikana liki kymmenen senttiä lunta. Kun kävin kolaamassa kävelyreitit autotalleille ja postilaatikoille niin siinä puskiessa tuli mieleen, että kun käytetään sanontaa että on tullut uutta lunta, niin voiko se pitää paikkansa?

Jos muistan vähänkään oikein kansakouluajan oppeja, niin siellä sanottiin että vesi haihtuu ilmaan ja jäähtyessään kiteytyy ja sataa alas lumena silloin kun ilma on riittävän kylmä. Tuolloinhan kyse olisi kierrätystavarasta, eikä mistään uudesta lumesta.

Jos oikein saivarrellaan, niin olisi kai puhuttava uusiolumesta. Lappiin tätä kierrätystavaraa on kertynyt tänä talvena lehtitietojen mukaan noin parikymmentä senttiä enemmän kuin normaalisti tähän aikaan. Täällä Pellossa sitä näyttäisi takapihan mittatikun mukaan olevan kuutisenkymmentä senttiä. 

Luonto jakelee omilla kriteereillään vuosittaiset vesi- ja lumisateet sinne mihin milloinkin haluaa. Tätä on pidettävä hyvänä asiana, koska jos säistä päättäisivät poliitikot kompromisseillaan se pilaisi koko ilmaston. Tosin maahanmuutto ei olisi sen jälkeen suomalaisille ongelma, jos lienee sitä nytkään.

On tietenkin mahdollista - jopa todennäköistä -  että säidenhoito yksityistettäisiin kaupallisille toimijoille. Tällöin parhaiten tarkoitukseensa sopivimmat säät saisivat ne joilla on varaa maksaa. Käytännössä tämä toimii jo nyt loma-aikoina siten, että ihmiset lomillaan menevät sinne missä arvelevat olevan mieluisat kelit. Muutos olisi se, että säät tulisivat ympäri vuoden kotiin toimitettuina.

Kaikilla ei tietenkään olisi varaa ostaa mieluisia ilmoja. Niinpä olisi erikseen julkinen ja yksityinen säätila. Palveluseteleillä voisi tietysti hankkia esimerkiksi uusiolumisateisiin lievennystä, tai kesäisin pienen paikallisen sadekuuron kasvimaan pelastukseksi. 

Viime päivinä on ollut paljonkin uutisia lumen aiheuttamista vahingoista. Eihän lumi tee muuta kuin sen mikä on luonnollista. Ihmisten omistamat yhtiöt vain nuukuuttaan rakentavat esimerkiksi sähkölinjat sellaisiksi että normaali luonnon toiminta häiritsee sähköä ostavien asiakkaiden elämää. 

Kevättä odotellessa voi todeta hyvillä mielin, että poliitikot eivät onneksi säihin pääse suoraan vaikuttamaan. Muutoin joutuisi varmaan kerran viikossa hakemaan uutta maksullista säätä ja jos ei hakisi, niin kolmen kuukauden kuluttua menettäisi oikeuden kaikenlaiseen sääpalveluun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No siittä säänmuokkauksestahan puhuttaan ja eikös nole Kiinassa sitä tehny julkisestikki Olymppialaisten kunniaksi, en tiä, höpisen ehkä, mutta kiva kirjotus ja onneksi tosiaan meän politiikot eijjole vielä säätä yksityistänheet.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hilkka, olen minäkin lukenut pilviin lasketuista myrkyistä joilla ne on saatu satamaan alas niin että sateen uhka on saatu poistettua joltakin tietyltä ajankohdalta. Moskovan olympialaisten yhteydessä muistan tällaisen huhun ensimmäisen kerran kuulleeni, kiinalaiset taisivat itse ilmoittaa asiasta.

Tämä meidän hallinto saa aivotoiminnan laukalle ja laajentamaan perspektiiviä ;D

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kierrätystuotteeksi tai uusiokäytöksi sanotaan aineseosta, vaikkei se 100% olisikaan uudelleen käytössä. Niinpä voi aina joissain lumihiutaleissa olla vesimolekyylejä, jotka eivät vielä koskaan päässeet muodostamaan lumihiutaletta, mutta varmaan iso osa on sitä kierrätyskamaa.

Eli jos joku sanoo, että satoi uutta lunta, niin voi kysyä, että oliko 100-prosenttisesti uutta. Eipä ollut. Vaikkei sitä vanhaakaan lunta yleensä sada.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sitten vielä sanotaan, että uusi lumi on vanhan lumen surma :) Kiertoon pohjaveden tai haihtumisen kautta kumminkin molemmat lopulta päätyvät.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Standup-piireissä kierrätetään vitsiä josa huomautetaan että on hemmetin huonoa tuuria jos pulloveden viimeinen käyttöpäivä on ohitettu. Se vesi on alunperin syntynyt jossain tähtien räjähdyksessä miljardeja vuosia sitten, matkannut miljoonia valovuosia maapallolle ja sitten kun se olisi juotavissa, se on viikkoa aikaisemmin mennyt vanhaksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pohjanmaalla asia on ratkaistu vinttikaivolla ja kaivoverellä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Monenentenako päivänä raamatun mukaan jumala loi lumen?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Taisi tulla siinä yhteydessä kun Hän sanoi että "tulkoon valkeus". Sen verran monitoimisuuteen suuntautunutta luomistyö oli.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Lunta olen tänään myös kolannut, eli katolta pudotin lumet oli jo noin 60 cm, eli samaa luokkaa kuin Pellossa. Tuli sitten tehtyä pihan lumityötkin, kun katolla ollessa satoi 10 cm "uutta lunta".

Lumihan on uusi silloin kun se sataa, tuulen juoksuttama lumi on jo vanhempaa perua. Jos vesisateesta puhuttaisiin, että nyt satoi uutta vettä, moni kuulija katselisi kieroon;)

Vaikka sataahan kesällä monesti uutta vettä, vai onko sadevesi sitä vanhaa aina?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nyt jo edesmennyt enoni sanoi kerran raesateesta, että tulee kuivuneita veden kapuroita. Taivaalta tippuvien rakeiden puristuskoneesta minulla ei kyllä ole minkäänlaista havaintoa.

Tänään satoi aamun kolareissun jälkeen ainakin kymmenen sentin annos lisälunta, mutta toista kertaa en kolaa käynnistänyt. Talonmiehen tehtäviä hoitava konemies kävi puhdistamassa isot alueet, mutta aamulla odottaa taas asukaskohtaiset oman alueen talkoot. Kuntoilua se vain on.

Vahinko, että EU ei ole keksinyt vaatia lumitoimituksilta valmistusmaamerkintöjä. EU:llehan on kaikenlainen byrokratia mahdollista toteutettavaksi. Tietäisi ainakin että mistä asti sitä tänne toimitetaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eikös niissä lue pienellä vedenvärisellä präntillä Made in Heaven?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #11

Se on yleensä siinä vaaditun CE-merkinnän alla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #11

Se on varmaan siinä sadejakson ensimmäisessä hiutaleessa joka jää hetkessä seuraajien alle niin on jäänyt minulta huomaamatta. Tai sitten tänne sataa piraattilunta. Onneksi sadejaksot eivät nykyään kestä neljääkymmentä päivää ja neljääkymmentä yötä.

Tavaratoimituksessa on nyt jonkinlainen katkos, koska tällä hetkellä ei uutta uusiolunta tule.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Lähes kaikkihan täällä on kierrätettyä. Ihminenkin lopulta kierrättyy takaisin luontoon muodossa tai toisessa.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset