Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Jonotukseen ei tarvita ämpärihoukutinta

Pellon uusi kunnanjohtaja tarjosi lauantaina Eero Mäntyrannan patsaan viereisellä aukiolla lättykahvit ja juttutuokion paikalle tuleville. Ämpäreitä ei paikalla jaettu, eikä kukaan näyttänyt tulevan ämpärin kanssa hakemaan ilmaista kahviakaan, vaan  kädet taskuissa porukka siellä jonotti. Naiset eivät tietenkään pitäneet käsiään taskuissa, heillä on käsilleen muita paikkoja.

Kävin joskus yhden kieppeillä paikalla, mutta oli niin pitkät jonot, että jätin tarjoilut hakematta. Kunnanjohtajan olin tavannut jo viikolla kokouksessa, joten vierailu paikalla jäi lyhyeksi. Mitä nyt muutamaa  tuttua morjestin arvostaen toki heidän kestävyyttään jonottaa  +2 asteen säässä ja räntäsateessa. Ulkona juotu kahvi on  perinteisesti aina parempaa, varsinkin pitkään jonotettu. Nokipannua en kuitenkaan nähnyt.

Tarjoilut ulkotiloissa kuuluvat tavallisesti vaalien alla olevaan aikaan. Siis silloin kun valitaan luottamushenkilöitä. Täällä valituksi tullut virkamies tarjosi lättykahvit kaikelle kansalle, jolla ei ollut osaa eikä arpaa hänen valintaansa. Virkamies tekee siis kaiken täsmälleen päin vastoin kuin ihmisiltä ääniä ruinaavat vaaliehdokkaat. Heidän kahveistaan ja karamelleistaan saamme varmaan nauttia ensi keväänä jos ei ihmeitä tapahdu. Säästä riippumatta.

Jatkoin matkaani kauppaan, eikä sielläkään ollut ilmaista ämpäritarjoilua. Ei ollut kyllä oikein jonojakaan. Koska eilen oli toisen etunimeni nimipäivä, käytin sitä tekosyynä ja ostin yhden Pässin sen kunniaksi. Sitten olin kuitenkin niin pässi, että unohduin television ääreen katsomaan lätkämatsia ja Pässi on edelleen avaamattomana jääkaapissa. No, joskus saunailtana sitten.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Lisäänpä vielä, että sopi siellä Eeron patsaalla porukan kahvitella kun uusi kuntapomokin on etumerkiltään Eero, sukujaan Ylitalo.

Tämän blogin suosituimmat