Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Suot siellä, vetelä täällä

Jos Jumala suo, niin tavataan seuraavissa suviseuroissa. Näin sanoivat lestadiolaiset ennen ja sanovat kuulemma vieläkin. Sitten vain vankkurit kuntoon ja menoksi kun sanankuulon ja leirielämän aika on.

Jos humala suo, niin tavataan ensi kesänäkin näillä samoilla festivaaleilla. Noin en ole koskaan kuullut kenenkään sanovan, mutta aivan hyvin olisi voinut sanoa. Porukkaa niihin kuitenkin aina kertyy ja rokki soi. Hauskaakin kuulemma saattaa olla.

Suot on nyt käsitelty, on vetelän aika. Se vetelä olen minä. Vuonna 1973 kävin aistimassa suviseuratunnelmaa, tapahtuma oli silloin Ranualla. Puoli päivää ja koko yö siellä hupeni. Seuraavana päivänä oli tällä betonimyllärillä kovin vetelä olo.

Rokkifestivaaleilla en ole koskaan käynyt, muissa kesätapahtumissa kylläkin. Samana vuonna ennen suviseuroja olin juhannusjuhlilla Kuusamon Rukalla. Matkustin takapenkillä ja kujeet olivat sen mukaiset. Vaikka nukuin osan yöstä autossa, niin aamulla oli vetelä olo. Yrjöäkin piti kutsua.

Mitä tästä kaikesta opinkaan? Tietysti sen, että menin suviseuroihin tai juhannusjuhlille niin aina saan vetelän olon. Vaikka en virkkaisi suosta kenellekään yhtään mitään. Sen kesän jälkeen olen päättäväisesti kiertänyt kummatkin tapahtumat.

 

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kansalainen Tuure Piittinen kuuluu siihen ikäluokkaan, jolta voisi hänelle karttuneen elämänkokemuksen perusteella odottaa jotain hyödyllistä ja rakentavaa peruskauraa nuoremman ikäpolven edustajille. Onhan sanonta "mitä isot edellä, sitä pienet perässä" edelleen jossain määrin totta. Vanhemmat antavat esimerkin käytöksellään. Tai ainakin heidän pitäisi.

Millaisen elämänohjeen ja etenemismallin Piittinen rakentaa blogiavauksena olevalla hengentuotteellaan? Jospa Tuure itse avaa tekstinsä sisintä opetusta hieman tarkemmin. Taustalta saattaa arvon blogisti kaivaa esiin hyvinkin syvällistä viisautta. Siihen on syytä varautua.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hupiherralla on hupiherran jutut kuten esittelutekstistä ilmenee.

"Sen kesän jälkeen olen päättäväisesti kiertänyt kummatkin tapahtumat."

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No eikös tässä ollu kokemuksellista opetusta, minusta oli. Hieno ploki, just tykkään, kiitos Tuure ❤

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kiitos Hilkka. Markulla on ehkä ajattelussaan enemmän tosikkoisuutta kuin luovuutta, joten ei syytä huoleen ;)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Ihminen on laumassa viihtyvä tai ainakin huomattava osa meistä. Laumaan hakeudutaan jonkin yhteisen mielenkiinnon aiheen innoittamana. Lahkolaiset, rämisevästä metelistä kiksejä saavat, jalkapallon ystävät ja mitä niitä nyt on.

Ei kai näihin pippaloihin mitään oppimaan mennä vaan nautiskelemaan tilaisuuksien annista ja joskus siellä tarjotuvista oheishuveista sekä olemaan yhdessä samaan asiaan hurahtaneiden kanssa auvoisaa yhteenkuuluvuuden tunnetta suuren asian äärellä kokemaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nuoruus on aikaa jolloin mielestäni laumasieluisuus kukoistaa eniten, olipa sen olomuoto ja kohde mikä hyvänsä.

Lapsena olin hyvin ujo, aikuistuttuani hain laumaseuraa joka sitten kumminkin vaihtui jo kiertolaisvuosina sangen rauhalliseen elämäntapaan.

Nyt eläkeläisenä ei omaishoitajan roolikaan tunnu yhtä sitovalta kuin luultavasti aktiiviseen ja menevään elämäntapaan tottuneella. Minulta ei montakaan reissua ei jää tekemättä sen asian vuoksi.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kerrotaan, että otsikkosi (yksikössä) on Kekkosen tekstiä, jonka tämä lähetti häntä tavoittelevalle Tabe Sliorille. Tarina tuskin on tosi vaan keksitty.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Niin, tuskin Kekkonen koskaan sanoi olevansa vetelä. Kertomusten perusteella hän oli kyllä perillä suoasioista.

Tämän blogin suosituimmat