Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Antonio jäi ilman rakennusmiestä

Aamulenkillä ollessani kaartoi eteeni röyhkeästi joku Audin romu estäen etenemiseni. Kuski laski lasin alas ja kävi esittelemään itseään. Huomenta, olen Antonio, Milano, Italia. Puhun vähän suomea. Tarvitsen rakennusmiestä, oletko sinä rakennusmies?

Täytyy myöntää että olin ällikällä lyöty, kun kauniina kesäaamuna puoli kahdeksan maissa joku ulkomaalainen on tien päällä rekrytoimassa rakennusmiestä. Kaveri käyttäytyi asiallisesti ja näytti olevan selvin päin, joten  kerroin että olen eläkkeellä.

Niin mutta mitä sinä teki ennen? Ilmeisestikin ikäsyrjintä oli tälle kyselijälle tuntematon käsite, kun tuollaista kysyi. Kerroin todenmukaisesti että teollisuudessa työskentelin. Mitä sitä koko historiaa ventovieraalle kertomaan.

Vastaukseni oli kuitenkin tehokas. Antonio sanoi kiitos ja näkemiin, nosti lasin ylös ja kaasutti ripeästi pois edestäni. Jäin miettimään, että työvoiman rekrytoinnissa taitaa Suomen ja Italian välillä olla jonkin asteinen kulttuuriero.

Näkipä vielä tämänkin päivän ennen maallisen vaelluksen päättymistä. Henkilöstöpäälliköitä tai muita pomoja piti ennen psyykata työpaikan saadakseen. Työttömät, käykää lenkillä niin ei tarvitse olla niin nöyrä. Ei sitä koskaan tiedä missä joku Antonio sattuu liikkumaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Onnitteluni Tuure, olit rekrytoijan mielestä sopiva palkattavaksi.

Vieläkö meillä käydään keskusteluja, millä ehdoilla työntekijät palkataan?

Olisiko tuossa kuutamokeikkailjoiden tulevaisuus?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suomalaisen mittapuun mukaan vain epätoivoinen ihminen kyselee meikäläistä enää töihin. Italian kulttuuri on varmaan erilainen.

Eräs eläkeläismetsuri kertoi saaneensa pääkaupunkiseudulla tarjouksen sadan euron tuntipalkasta pimeänä, jos suostuu hankalissa paikoissa olevien pihapuiden kaatajaksi. Ei kuulemma tullut kauppoja.

Ihmettelen vain, että kuinka paljon firmat velottavat tonttien omistajilta vaikeissa paikoissa olevien pihapuiden kaadosta jos satasen tuntipalkka maksetaan työn tekijälle.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Äläs nyt, Tuure!

Itsekin olen vielä työorientoitunut, vaikka samoja ikiä taidetaan olla!

Mitä tahansa ei tietenkään pidä hyväksyä, mutta olemme edelleen soveliasta työreserviä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Teenhän minä toki kotona samoja töitä ilman korvausta kuin kotiavustajat ja lähihoitajat tekevät palvellessaan yksinäisiä sairaita, mutta se on tietenkin eri juttu. Käytännössä en siis ole vapaa työmarkkinoille, vaikka olisinkin rakennusmies :)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Sivistynyt arvaukseni on, ettei alle 5000 € tuollaista puuta ei heiluta muu kun tuuli.

Tarkennus: piti olla kommentti kohtaan 2.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #5

Huhhuh, jos hintataso on lähelläkään tuota luokkaa, niin eipä taida alalla paljon kilpailua olla.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset