Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Antenninkorjaajan vaatimukset

Meille tulee jatkuvasti uusia sääntöjä ja direktiivejä siihen mitä saamme tehdä ja varsinkin mitä emme saa, ainakaan ilman erillistä lupaa. Kun uutiset kertovat 102-vuotiaan brittimiehen jääneen katolle jumiin korjatessaan tv-antennia, tuli mieleen että pitäisikö sitäkin ohjailla joku direktiivi.

Ensinnäkin tarvittaisiin lupa tikkaiden pystyttämiseen. Luvan saamiseksi pitäisi tietysti olla asianmukainen katollemenokurssi käytynä, jotta tekijän ammattitaitoon voidaan luottaa. Suojakypärä olisi ehdoton turvavaruste, ja vesivaaka suositeltava tikkaiden täsmällisen pystyssäolemisen varmistamiseksi.

Katolle menijän ikä ei olisi olennainen seikka, joskin alarajan voisi määrittää. Ainakin yli satavuotiaat ovat nähneet jo maailmaa sen verran paljon, että katolle kiipeäminen tuskin antaa mitään aihetta määrätä sinne menevälle seniorille mitään maisemaveroa. Nuorempien kohdalla asian voisi jättää herrojen haltuun kuten aina.

Anteninkorjaajan pikakurssi olisi tottakai ehdoton vaatimus. Eihän sitä ketä tahansa mämmikouraa voi päästää katolle suuntailemaan antennia tai kiristelemään antennin kiinnityksiä. Ohmimittari olisi myös oltava, koska samalla voisi tarkistaa että onko antenni lähelläkään 75 ohmia. Mittarin käyttöopastus sisältyisi antennikurssiin.

Mahdollisesti onnistuneen tai vikaan menneen korjauksen jälkeen pitää päästä myös turvallisesti alas. Voi sitä, joka on käynyt vain ylösmenokurssin, mutta alastulokurssi on jäänyt suorittamatta. Tällaista varten on hyvä olla mukana kännykkä, jossa on maitomiehen numero tallennettuna. Näin saadaan pelastajat paikalle. Ainakin jos asuu briteissä.

Suomessa vastaava tilanne olisi hoidettava aivan eri tavalla. Olisi soitettava hätäumeroon ja antaa naukumalla osoite, niin kohta palomiehet tulevat paikalle pillit vinkuen pelastamaan kissaa. Naukumista olisi syytä jatkaa siihen asti kunnes olisi päässyt turvallisesti maahan. Näin sen vuoksi, että pelastajat eivät palaisi tyhjin toimin takaisin.

 

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/234e7a3c-d1ab-447d-86cd-95797127b6ef_ul.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat