Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Mitä tärkeää syntymäpäivänäsi tapahtui?

Luuletko, että päivänä jolloin synnyit ei maailmassa tapahtunut mitään muuta tärkeää? Siitä saat selon käyttämällä vaikkapa Wikipedian hakupalvelua. Minun syntymästäni ei Wikipediassa kerrota mitään, sensijaan samalle päivämäärälle on kirjattu pitkä rimpsu valtameren takaisia muka tärkeitä tapahtumia.

"Presidentti Harry S. Truman vahvisti kansallista turvallisuutta säätäneen National Security Actin laiksi ja loi keskustiedustelupalvelu CIA:n, Puolustusministeriö U.S. Departement of Defense, aselajineuvoston Joint Chiefs of Staff, sekä kansallisen turvallisuusneuvoston U.S. National Security Council."

Nojaa, olenhan minä noista virastoista joskus kuullut joten kaipa ne joillekin tärkeitä ovat. Tuo CIA on kyllä melko huonossa maineessa, ainakin minun ajatuksissani. Mutta kuitenkin. Siltikin minulle tärkein tapahtuma on oma syntymäni, jota tosin joku tämän lukijakin saattaa harmitella. Mutta menkööt.

http://fi.wikipedia.org/wiki/26._hein%C3%A4kuuta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

K Veikko

Jos uskoo välittömään sielunvaellukseen, kannattaa myös katsella omana syntymäpäivänä kuolleiden nimiä, vaikkapa hautausmaalla.

    Mitä jos olisin saanut sieluni tuolta henkilöltä, tai tuolta ...

Oman elämän hahmottaminen yhteisön jäsenenä on helpompaa konkreettisten välineiden kautta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sielunvaellusoppi on minulle kokolailla viera asia. Väkiluku kuitenkin maapallolla lisääntyy koko ajan, voi uteliaana kysyä että saako osa ihmisistä eläimen sielun, vai saavatko jotkut jaettuja tai kopiosieluja?

Häkkikanan tai suursikalan sian sielu saattaisi olla monille nykyisessä yhdyskuntarakenteessa onneksi.

K Veikko

Kysymys voidaan myös kääntää toisin päin: Kenen tai minkä haluat saavan oman sielusi kuoleman jälkeen? Onko se sen arvoinen.

    Tai aiheeseen sovitettuna: Mitä olisit halunnut tapahtuvan sillä hetkellä, kun synnyit? Olisitko halunnut kuninkaan ilmoittavan esikoisensa syntymästä ja koko kansakunnan yhtyvän iloon ja karnevaaleihin.

Jätämmekö omalta pieneltä osaltamme yhteiskunnan parempana kuin sen saimme?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suunnittelin nuorena melko vakavasti työtä jonkin avustusjärjestön palveluksessa jossain päin maapalloa. Se kuitenkin jäi. Ehkä olisi parasta jos sieluni siirtyisi sellaiselle ihmiselle joka pystyisi toteuttamaan asian.

Minun erakoitumiseen taipuvainen sieluni tuskin sopisi kenellekään jatkuvasti julkisuudessa olevalle. Hankkiuduin nuorena viestintäkursseille ja kesäteatteriinkin vahvistaakseni kykyjäni toimia ihmisten kanssa. Kärsisin varmaankin kuninkaallisena olosta.

Yhteiskunnan paremmuus tai huonommuus on niin paljon arvostuskysymys, että siihen on vaikea yksiselitteisesti vastata. Luonnon kannalta ajatellen yhteiskunta on jälkeemme varmaan huonompi, samoin rahatalouden minusta kohtuuttoman vallan vuoksi. Ihminen ei ole minusta enää se osa luontoa kuin olisi sopivaa.

Juhani Vehmaskangas

Mikä kenellekin on tärkeää. Itselleni viimeksi, ellei nyt tärkeää niin ainakin merkityksellistä on ollut se mitä tapahtui 8.8.:
http://juhanivehmaskangas.vapaavuoro.uusisuomi.fi/...
Sehän oli syntymäpäiväni merkkipäivä - tuli "kääkkä-ikä" täyteen!

Tämän blogin suosituimmat