Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Vanha vitsi 3

Renki ja piika, Aatu ja Iita, sopivat yhteen. Niinpä heidät eräänä iltana työpäivän jälkeen vihittiin pappilan pikkuhuoneessa. Iita aikoi mennä emäntäkouluun ja tuumi Aatulle, että miten sitä olisi, ettei heti tule lapsia. Aatu arveli, että tohtori tietää kun on itsekin lapseton.

Pariskunta meni sitten kunnanlääkärille, joka neuvoi käyttämään pillereitä ja kirjoitti reseptin. Vähän ajan kuluttua kuitenkin selvisi, että Iita odottaa lasta. Oli tullut oltua vähän "silleen" ennen lääkärille menoa, eikähän pillereistä tietenkään enään ollut apua.

Lapsen syntymän jälkeen Aatu meni yksin lääkärille ja pyysi jotain varmempaa keinoa. Tohtori mitteli Aatua katseellaan ja sanoi, että voisi olla parasta käyttää kumia ja neuvoi Aatun apteekkiin asiaa koskeva saatekirje mukana. Aatu sai kuminsa.

Eipä mennyt aikaakaan, kun Iita huomasi olevansa taas raskaana. Aatu meni vihoissaan lääkärille kertoen, ettei kumeista mihinkään ollut. Joka kerta ennen Iitan kanssa olemista söin kumin vaikka se pahalta maistuikin ja oli paha niellä, sonta tuli kyllä aina sen jälkeen siistissä paketissa mutta taasen on kakara tulossa. Vielä yhden neuvon saisi tohtori antaa.

Lääkäri totesi, että sitten ei ole muuta mahdollisuutta kuin lopettaa hommat Iitan kanssa  senverran kesken, että hän ei saa siementä sinulta. Aatu kiitti taas neuvosta ja lupasi muistaa opastuksen parhaansa mukaan. Muutama kerta sujui hyvin, mutta vaimoaan syvästi rakastavana miehenä Aatu kerran unohti asian ja senhän tiesi miten siinä kävi.

Kerran kesällä kolmannenkin lapsen jo synnyttyä Aati ja Iita olivat raitilla ulkoilemassa lastensa kanssa. Nuorimmainen oli vaunuissa kahden vanhemman kävellä tepsutellessa vierellä. Oli sunnuntaipäivä, kaunis sää ja ihmisiä oli paljon ulkona kirkonmenojen jälkeen.

Kuinka ollakaan, Aatu ja Iita kohtasivat myös kunnanlääkärin joka oli heitä epäonnisesti yrittänyt ehkäisyn polulla opastaa. Kauniita lapsiahan te olette saaneet, mitähän ovat nimeltään, uteli tohtori. Vanhimmasta lähtien pilleri-Ville, kortonki-Kalle ja keskenvetastu Olli valisti Aatu.

Tohtori kohotti kunnioittavasti hattuaan ja jatkoi matkaa.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Heh, kerro vaan lisää.

Sinulta löytyy hauskoja vitsejä, joita ei ole ihan loppuun kaluttu.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nämä ovat 40-50 vuotta sitten kuultuja juttuja, joista ei varmaan monikaan ole säilynyt kierrossa.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset