Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Lotta Backlund päihitti minut

Viikko alkaa pienellä masennuksella. Nyt tuli ilmi, että Lotta Backlund on MENSAn testin mukaan älykkäämpi kuin minä. Niukasti mutta selvästi, joten ei mitään mutisemista.

Tätä taustaa vasten ei siis ole mitenkään ihmeellistä, etten ole saanut kutsua Ruben Stillerin vetämään Pressiklubiin. Sinne ilmeisesti pääsee väkeä vain viiden prosentin älyeliitistä.

Huomattavan julkisuudenkipeänä ihmisenä haluaisin kyllä esiintyä vielä jossakin televisio-ohjelmassa. Paikallistelevisiossa olin kauan sitten, mutta se oli vaalikeskustelu eikä sellainen ole kenellekään kunniaksi.

Kun Pressiklubin ovet on nyt minulta näin suljettu, niin mikähän muu Ylen ohjelma tulisi kysymykseen? Helppoa ei ole sellaista löytää, kun Uutisvuotokin on varsinaista älyn säkenöintiä.

Lienee parasta pysyä suutarin lestissään. Radion puolella on sentään Kansanradio ja Puhelintoivekonsertti. Niihin voi aina yrittää soitella, silloin on kansanmies oikeassa seurassa niin arjessa kuin viihteessä. Eikä naama kulu.

https://twitter.com/lottabacklund/status/323023870355443712/photo/1

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Joachim Seetaucher

Tuolla tuloksella hän ei kuitenkaan vielä pääse Mensaklubin jäseneksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eipä niin, pitää kuulua ylimpään kahteen prosenttiin väestöstä. Pisteissä se on muistaakseni 130 tai niillä paikkeilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mutta Lotta ei päihittänyt vielä minua.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Sitten et ole ollut samalla viivalla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Lotan viivalla en toki ole ollut.

Joachim Seetaucher

Mensan älykkystestit testaavat hyvin kapeaa älykkyyden osa-aluetta. Ainoastaan visuaalista loogista päättelykykyä.

Mensakerhoon pääseminen ei siksi korreloi juuri minkään muun menestysulottovuuden kanssa ihmisen elämässä. Eivätkä testit ole täysin "kulttuurivapaita", sillä kiinalaisilla, korealaisilla sekä japanilaisilla on etulyöntiasema. Joutuvathan he koko kouluaikansa kirjoitusta ja lukemista opiskellessaan opettelemaan pieniä kuvia ja niihin liittyviä lähes havaitsemattomia eroavaisuuksia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pitää paikkansa. Olen ollut paljon laaja-alaisemmassa testissä mukana ja sen mukaan on kaksikin aluetta joissa olen parempi kuin noissa kuviokikkaroissa. Analyysi paljasti kyllä heikkoudetkin, joten Mensan antama pistemäärä saattaa hyvinkin olla lähellä "oikeaa" keskiarvotulosta.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Kun luulin olevani tyhmä, se risoi ja ahisti. Oli pakko käydä 'oikean' Mensan 'jumalattoman' virallisissa testeissä. Tulosten mukainen, kuuluminen reilusti alle 2% joukkoon oli kuin pakkasella olis housuun laskenut. Aluksi ihmeellistä lämmintä iloa, lopuksi enemmän vilua ja ahistusta.
No, tietääpähän nyt ainakin, miksi itsensä ymmärrettäväksi saaminen on niin loputonta tuskaa. ;-) Normaalien kirjoihin pääseminen kun vesittyikin toiseen suuntaan.

Mensan testejä on aina moitittu mutta myös räätälöity eri kulttuureista johtuvien erojan eliminoimiseksi. Näin niistä aiheutuvia eroja on iän kaiken vähennetty. Ei se silti pihlajanmarjojen happamuutta muuksi muuta ;-)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Se itsensä ymmärrettäväksi saaminen taitaa olla yhtä vaikeaa olipa sitten taso 50 tai 150 ;)

Täällä keskinkertaisuuksien joukossa pystyy sentään tekemään itsensä ymmärrettäväksi selvälle (joskus humalaisellekin) enemmistölle.

Joachim Seetaucher

Selvästikin tulkitset Mensan testituloksen laajempia ulottuvuuksia edustavaksi kuin vain sellaiseksi, mitä siinä on testattu. Muutoin et olisi ollut asiasta niin haltioissasi.

Sinä siis kuulut siihen kahteen prosenttiin suomalaisia, jotka testin perusteella osaavat parhaiten päätellä mikä annetuista kuvista tulee sarjassa seuraavaksi.

Muuta ei juurikaan Mensan testissä ole testattu.

Mitä puolestaan tulee siihen kulttuurineutraalisuuteen, niin Mensan kaltaisessa testijärjestelyssä kiinalaisten, korealaisten ja japanilaisten etulyöntiasemaa on vaikea eliminoida. Siksi he saavuttavat keskimäärin parhaat tulokset maailmassa kyseisissä testeissä.

En mitenkään epäile tai kyseenalaista Mensan testien tulosten sisäistä validiteettia. Mensalla on kosolti kokemusta testeistään, niiden läpiviemisestä ja tulosten mittaamisesta. Mutta sikäli kuin kyseisten tulosten perusteella tehdään johtopäätöksiä muiden elämän alueiden suorituskyvystä kuin pienten kuvien hahmottamisesta, niin on kyse virheellisestä testin ulkoisen validiteetin arviosta.

(Tilastotieteessä käsitteellä sisäinen validiteetti tarkoitetaan lähinnä sitä ovatko tulokset oikeita ja ulkoisella validiteetilla tarkoitetaan mitataanko sitä mitä halutaan mitattavan.)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Vaativan soveltuvuuskokeen tulos hyvin analysoituna antaa mielestäni yksilölle itselleen suuremman hyödyn kuin Mensan koe. Edellyttäen tietysti että osaa tulkita analyysin :)

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Empäs väitä vastaan. Tiedän vaan, etten ainakaan hallitse rakettitiedettä enkä ja laulamista, vaikka ilokseni muita instrumentteja soittelenkin ;-)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #13

Minä olen kyllä joskus sahannut vuodelta 1958 olevalla ELRAKET XG-10 merkkisellä moottorisahalla. Sen lähemmäksi rakettitiedettä en ole koskaan päässyt.

Kaksirivinen venäläissyntyinen hanuri kyllä löytyy, mutta en ole koskaan jaksanut opetella sillä oikeasti soittamaan.

Käyttäjän Kehva kuva
Esa Aaltonen

Mensan todistuksen teksti kertoo olennaisimman ko. huuhaasta "yleistä älykkyyttä mittaava kuviopäättelytesti" ;^) "Yleisenä" älykkyytenä on kautta aikojen pidetty verbaalista älykkyyttä, koska kielen avulla voi kuvata abstrakteja käsitteita ja sillä on laajat sovellusalueet.

En oikein jaksa uskoa, että mikään merkittävä nykyinen tai tulevaisuuden kulttuuri arvostaisi MENSA:n kuvioita juuri minkäänlaisena älykkyytenä vaan erään tietyn, usein Asperger tapauksiin liittyvän lahjakkuuden mittarina.

Joachim Seetaucher

Kaikissa testeissä, missä kysytään mikä tulee sarjaan seuraavaksi, olkoonpa kyse sitten kuvista, numeroista, sanoista tai mistä tahansa, tulisi aina olla perustelusarake. Sillä kun kyse on loogisesta jatkumosta, voidaan useinkin löytää erilaisia lainalaisuuksia, jotka myös pätevät kyseiseen sarjaan ja koehenkilön valitsemaan kuvaan sarjan jatkona, jos hänelle annetaan mahdollisuus perustella mikä se logiikka on.

Havainnollistaakseni esimerkiksi numeerisella sarjalla:

Mikä tulee sarjaan seuraavaksi: 1,3,6,10
Vaihtoehdot: 12,13,15,16.

On ilmeistä, että moisen testin laatija on tarkoittanut oikeaksi vastaukseksi numeroa 15, koska ensimmäisten numeroiden välinen erotus on 2, seuraavien erotus 3, sitten 4. Loogisesti voi päätellä, että siitä eteenpäin erotuksen on oltava seuraavaksi 5.

Mutta jospa sarja onkin sellainen, että toisena oleva numero on kaksi kertaa ensimmäinen plus yksi, kolmantena oleva numero on kaksi kertaa toinen plus nolla, neljäntenä oleva on kaksi kertaa kolmas miinus kaksi. Silloin koehenkilö valitessaan numeroksi vaikkapa 16 on päätellyt loogisesti, että seuraava on kaksi kertaa 10 miinus neljä. "Korjaustekijä" siis noudattaa sarjaa +1, 0, -2, -4 (silloin sitä seuraava olisi "korjaustermin" -8 mukaan 16 x 2 -8 = 24).

Mille tahansa lukusarjalle on aina löydettävissä funktio, jolla siinä esiintyvät numerot voidaan määritellä. Funktio voi vain olla "monimutkaisempi" kuin testin laatija on itse ajatellut.

Sama pätee myös kuviotesteihin.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Äo-testit eivät tosiaankaan taida mitata todellista älykkyyttä. Jo tämäkin varsin tuore testisertifikaatti sen todistaa :

http://aijaa.com/tJZxXU

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tuohon kun lisätään vielä se miten itse kukin pystyy älyään soveltamaan käytännön elämässä onkin sotku valmis. Kaikki eivät kuitenkaan saa koskaan kykyjensä mukaista tilaisuutta. Nykymaailmassa sosiaaliset taidot ratkaisevat paljon enemmän kuin älylliset tai muut kyvyt.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Minullakaan ei ole mitään asiaa Mensaan, kun en tiedä, kuka on Lotta Backlund.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Juuri tuon tiedon puuttuminen saattaa osoittaa, että sinussa on ainesta ;)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Samat sanat, en tiedä minäkään kuka on Lotta, mutta lieneekö isokin aukko sivistyksessä?

Mensan testeihin en uskaltaisi osallistua pelosta, etten yltäisi edes seitsämänkymmenen rajan yli. Tieto vain tuskaa lisäisi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mensalaisten vastakohdat, keitä he ovat ÄO alle 70? En oikein usko Kaija Kelhun kuuluvan heihin. Hehän ovat kaksi prosenttia väestöstä hekin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #34

Tuure: "Eipä niin, pitää kuulua ylimpään kahteen prosenttiin väestöstä. Pisteissä se on muistaakseni 130 tai niillä paikkeilla."

Eli jospa saisin tasan 70 pistettä, niin oltaisiin Tuuren kanssa molemmat vähän erityisiä kahden prosentin kansalaisia?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #35

No enhän minä siellä kahdessa prosentissa ole kun Lottakin päihitti minut :) Enemmänkin tavissarjaa tässä ollaan, mitä nyt laskutoimitukset tuntuvat sujuvan paremmin kuin monelta muulta.

Sinähän voit saada vaikka 140 jos kävisit testaamassa. Nero kerrassaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #36
Veikko Vitikainen Vastaus kommenttiin #36

Tuure:
Mitä tarkoittaa E=m x c toiseen potenssiin ilman Viakraa????

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #40

Åhå, nyt pistit pahan. Vahingon mahdollisuus epätodennäköinen...

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Asiasta viidenteen: luokallani lukiossa oli eräs poika, joka kuului
Mensa-kerhoon. Hyvin älykäs ja lahjakas poika, joka nyt vaikuttaa
yhteiskunnassa arvostettuna "asiantuntijana".
Viisaaksi en silti häntä sanoisi.
Mies tuntuu (en ole häntä koetellut) kylmältä, suupielet kaartuvat alaspäin, silmissä ylimielinen, lasinen katse.

Mitä on viisaus? Korreloiko se luonteen hyvyyden kanssa?

Huippuälykkyys ja viisaus mielestäni hieno yhdistelmä.

Eikä muidenkaan tarvitse soimata itseään siitä, jos eivät jaksa
keskustella silakan hinnoista...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hyvä kommentti. Aivan liian moni käyttää älykkyyttään esimerkiksi rikollisiin tarkoituksiin. Se ei ole viisasta meidän kanssaihmisten ja yhteiskunnan näkökulmasta.

Veikko Vitikainen

Viittaan Tuure edelleen kohtaan 28.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Huippuälykkyyden surullinen piirre on se, että huippuälykäs jää muun ryhmän ulkopuoliseksi ja yksinäiseksi. Siitä voi helposti kyynistyä.

Monet Mensan jäsenet salaavat tahallaan jäsenyytensä ja viettävät varsin alisuorittavaa elämää, esimerkiksi tehden päätoimekseen jotain rutiiniluonteista työtä, ihan vain siksi, että saavat kavereita ja ihmissuhteita.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tunnen kymmenkunta mensalaista, eivätkä he taatusti ole syrjäytyneitä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #24

Riippuu toki tyypistä ja ympäristöstä, mutta esimerkiksi peruskoulussa ja lukiossa huippuälykäs tuntee monastikin itsensä yksinäiseksi. Henkistä ikäeroa koulutovereihin voi olla kymmeniä vuosia ja muistelen nähneeni jonkin televisio-dokumentinkin aiheesta, jos se nyt jotenkin vahvistaa käsityksiä.

Tarjosin tällaista selitysmallia Anmarin x-oppilaan kyyniselle käyttäytymiselle - erilaisuusteoriana.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Vaikka en olekaan mikään "snille" niin kansakoulun laskukirjan lukuvuoden tehtävät olin tehnyt yleensä hyvissä ajoin ennen joululomia etukäteen. Sitten vain seurailin vihkosta miten touhut etenee. Ajankuluksi selvitin laskutunneilla yleisurheilun kymmenottelun pistelaskujärjestelmän lehdissä olleiden tulostietojen perusteella.

Myös pikaluistelun pistelaskutavan selvitin, tosin se oli helpompi kun se ei vaatinut oikeastaan enempää kuin yhden oivalluksen. Taisinpa joutessani piirrelläkin jotain, sekä autella istumakaveriani, vaikka opettaja kielsikin.

Veikko Vitikainen

Kommentti kommenttiin 21.
Lause yleisimmin naisten suusta: "vietän aikaani kaupungilla shoppailemassa"
osoittaa suunnatonta älyn ja viisauden puutetta. Varoitan miehiä pysymään kaukana moisista naisista, koska ÄO kyseisissä tapauksissa huitelee reippaasti alle 70.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mutta jos ikävuodet ovat vielä reippaasti alle ÄO:n niin se on usein kompensoiva tekijä.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Joitakin vuosia sitten oma ÄO kiinnosti sen verran, että tein yhden netistä löytyneen ilmaisen testin. Se oli englanniksi ja sain tuloksen 132. Olen melko varma, että geometrian tehtävässä tai oliko niitä enemmänkin matematiikan sanasto, jonka kyllä osaan, mutta vähän ruosteisesti, aiheutti virheitä tai ainakin hitautta, joka tiputti pisteitä.

Vähän testin tekemisen jälkeen tuli sähköpostia keskeisenä sisältönään: "Click here to purchase the Complete Personal Intelligence Profile for the sale price of just $4.98.". No, niin tyhmä en sentään ollut.

Oli tuo http://iqtest.com/ :n testi kuitenkin luotettavamman oloinen kuin Mensan sivuilla ollut esimerkki siitä minkä tyyppinen heillä on. Sen mukaan minun ei kannattanut yrittää. Siinäkin säästöä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Rahastus- ja viihteellisyyselementit näyttävät olevan mukana ainakin näissä nettitesteissä. Huonommalla tuloksella olisi voinut köyhtyä vitosen...

Veikko Vitikainen

Älä Tuure turhaan masennu ja hätäänny. Jos tuo Lotta Backlund oli sinua älykkäämpi, niin mitään et ole menettänyt. Onhan nimittäin täysin selvää, että älykkyys ja viisaus ovat kaksi täysin eri asiaa. Hitler aikoinaan oli huippuälykäs, mutta viisaus tuolta Aatulta puuttui kokonaan. Älykkyysominaisuus ihmisessä on vain pelkkää aivokemiaa, mutta viisauteen vaaditaan paljon muutakin. Saattaa hyvinkin olla Tuure niin, että olet saanut molemmat lahjat. Ja silloin jos ihisellä on puoliksi molemmat ominaisuudet eli älykkyys/viisaus, fifti /sixti sanoi Matti Nykänen aikoinaan, niin nuo ihmiset ovat maailman pelastajia. Huippuälykkäillä ihmisillä on tapana pyrkiä tuhoamaan koko maailma omien etujensa nimissä, esim. (Aatu ja Napoleon).
Esim. NEWTON ja Einstein olivat enemmän viisaita, kuin älykkäitä. Tällä en toki tarkoita etteikö Lotta Backlund saattanut olla myöskin viisas ihminen.
Kuitenkin Tuure: sinulla on vielä toivoa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei minun kyvyilläni ja varsinkaan haluilla maailmaa tuhota. Pikemminkin olen senverran yksinkertainen että säästäisin sitä nuoremmille ja tuleville sukupolville, kunhan vain muut tekisivät käytännön hommelit asian hyväksi.

Sopivanasteinen viisaus ja hallinnassa oleva laiskuus ovat sopiva yhdistelmä jos siihen ei liity ihmeempää pomotustaipumusta :)

Veikko Vitikainen

Haluaisin joskus nähdä sellaisen tutkimuksen, jossa huippuälykäs ihminen olisi todistettavasti toiminut "maailman pelastajana" ilman omien etujensa ajamista loppuun asti. Maailman historiassa on lukuisia esimerkkejä siitä, miten joku huippuälykäs ihminen on ottanut vallan käsiinsä ja tapattanut omien etujensa loppuun saattamiseksi miljoonia ihmisiä. Aatu ei ole hirmuvaltiaista suurin rikollinen.
Nykyisillä ydinaseilla maustettu huippuälykäs hirmuvaltias tulee tuhoamaan koko maailman. Sen jälkeen ei enää viisautta tarvita mihinkään.
Näillä sivuilla on mukava seurata kirjoittajien joukosta kuka on älykäs ja kuka on viisas tai kuka on molempia. Vähälahjaiset erottuvat joukosta kaikkein terävimmin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos puoletkaan nyt maailman sotavarusteluun käytettävästä aivotyöstä ja rahasta ohjattaisiin uusiin energiamuotoihin ja köyhimpien maiden infraan sekä elintarviketuotannon kehittämiseen niin maailman köyhyys ja nälänhätä olisi todennäköisesti yhden sukupolven kuluttua ohi. Kaiken sotimisen pitäisi tietysti myös kyseisen ajanjakson aikana loppua.

Ihmisellä on keinot ja resurssit sekä tuhottoman paljon inhimillisesti katsoen väärään kohteeseen käytettyä älyä.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Joachim Seetaucher #16: "Kaikissa testeissä, missä kysytään mikä tulee sarjaan seuraavaksi, olkoonpa kyse sitten kuvista, numeroista, sanoista tai mistä tahansa, tulisi aina olla perustelusarake. Sillä kun kyse on loogisesta jatkumosta, voidaan useinkin löytää erilaisia lainalaisuuksia, jotka myös pätevät kyseiseen sarjaan ja koehenkilön valitsemaan kuvaan sarjan jatkona, jos hänelle annetaan mahdollisuus perustella mikä se logiikka on."

Juuri tuostahan älykkyyden testeissä ei ole kysymys. Omaa erottuvuutta eikä kyvykkyyttä mm. matematiikkaa vaativissa insinööri- eikä rakettitieteissä Mensa ei suoraan mittaa. Sitä arvosanaa voi vilkaista omasta todistuksestaan. Silti em. asiat todennäköisesti kyllä peilautuvat toisissaan.

Testeissä käsiteltävä data pitää olla mahdollisimman tunteetonta ja yksinkertaista tavaraa koulutukseen, kulttuuriin, ikään, sukupuoleen jne katsomatta. Kyse on kyvystä käsitellä nopeasti erilaisia visuaalisia tilanteita ja jatkumoita luovuuden ahdistuksen tilassa, annetussa ajassa mahdollisimman nopeasti. Käsiteltävien asioiden sisällöllä ei ole juurikaan merkitystä. Kukaan ei siltikään suoriudu virheettömästi kaikista edessä olevista tehtävistään annetussa ajassa, tappi testissä on varmasti äärilaidassa. Ja juuri siinä erottuvat jyvät akanoista tavoiteltavan älykkyyden selvittämiseksi, ja joka kertoo VAIN sen.

Perustelusarake sekä loputtomasti annettua aikaa värkätä pohteitaan kammioissaan, eivät nimenomaan kuulu älykkyyden mittaukseen. Ilmeisesti insinöörit varsinkaan eivät kykene arvostamaan muuta kuin omaa näppäryyttään tankattujen tietojen ja tietoparametrien käsittelyssään. Sieltä ei löydy oleellisia vastauksia älykkyyden probleemoihin. Toki nopeus ratkaista ympäristöään nopeammin ongelmia omassa substanssissaan, kertoo kyllä jotakin.

Viisauden filosofia on taas luku sinänsä. Silti kumpikaan ei senkummemmin sulje pois kuin vahvistakaan toisiaan. ;-)

Kas kun Takahikiän Marttakerhon kasvimaajaoston jäsen, akatemian professori ja vaikkapa Pohjanmeren öljynporauslautan 50m'n korkeudessa valjaissa hitsaava, Eritrean tummaihoinen naispuolinen asentaja voivat samasta testistä saada saman, yliälykkään pistemäärän.

Kaikkea hyvää kaikille ;-)

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Jos Tuure ero ei ole kovin iso Lottaan, ni hieman treeniä alle ja uudelleen testiin, ni eiköhän se mensan rajaki sieltä ylittyisi.

Nuoremmilla auttaa myös ikääntyminen. Se ÄO kun suhteutetaan omaan ikäluokkaan, ni pitämällä itsestään parempaa huolta kuin ikätoveri, saa myös ÄO:n nousemaan. (Muistaakseni 25 vuotiaille testin arvostelu on tiukin).

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kiitokset osallistujille. Aavistelin keskustelua Pressiklubin ja siellä käyvien vieraiden yleisestä tasosta, mutta niin ei käynyt. Ehkä parempi niin. Tullaan nyt vaan jokainen toimeen omillamme ja katsellaan Pressiklubia tai sitten ei.

Minun tulokseni on useamman vuosikymmenen takaa, enkä ole siitä melua pitänyt. Backlundin Twitterissä julkaisema sertifikaatti pari pistettä parempine tuloksineen inspiroi tekemään vähän kieli poskessa tämän avauksen.

Tämän blogin suosituimmat