Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Hultan alavartalotapahtumat

Kemijärven Hulta oli aikoinaan tunnettu ja kysyttykin yksityisyrittäjä. Erilaiset vuosijuhlat olivat hänelle parasta tulojenhankinta-aikaa, mutta poikkeuksiakin oli. Joskus kävi niin että sangen luonnonmukainen ja säännöllinen alavartalotapahtuma rajoitti tienestejä.

Eräänä vuonna Hultalla oli erityisen huono onni vuotuisten juhlien aikaan. Niin syys- kuin talvimarkkinat ja vappukin menivät alavartalotapahtuman vuoksi ansiomielessä täysin persiilleen. Sököringin kihotuksella ei säälipennosia Hultakaan maineestaan huolimatta paljon saanut.

Tulonmenetysten korvaamiseen ei sopinut laki katokorvauksista, joten hakemusta ei kannattanut lähettää ja kun tuohon aikaan ei vielä oltu EU:ssa, niin myöskään luonnonhaittakorvaus ei tullut kyseeseen. Ne olivat kovia aikoja Hultan kaltaiselle pienyrittäjälle. Varmaan harmitti.

Tietenkin olisi ollut mahdollista, että hän olisi kerännyt säästöjä parempien aikojen ansioista, mutta Hultan elämäntavat olivat sellaiset, että mikä maaten tulee se seisten menee, myös kukkarosta. Siihen aikaan eivät pankkien sijoitusneuvojat rimputelleet tarjouksiaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Henri Ilmonen

Hultan olisi pitänyt perustaa haaraliike pahojen päivien varalle...

Vapunjatkoja Junnu Vainion seurassa!(K18)

http://www.youtube.com/watch?v=jwu-vAI3xo4

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Vuokratyöfirmoja ei ollut siihen aikaan vielä keksitty...paitsi Helsingissä :)

Tämän blogin suosituimmat