Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Miss Suomi

En ollut kymmeniin vuosiin katsonut televisiosta Miss Suomi-kisoja. Eilen illalla katsoin parikymmentä minuuttia lopusta. Ohjelman juontaminen ja muukin eteneminen vaikutti aika teennäiseltä ja tekopirtältä menolta, mutta mitäpä siitä. Missi saatiin nimettyä niinkuin tapahtuman tarkoitus oli.

Tällä kertaa valituksi tuli veren perimältään puoliksi kiinalainen Shirly Karvinen. Ei hän tietenkään ensimmäinen missi ole jonka perimässä on muutakin kuin suomalaisia geenejä. Lola Odusogan valinta puhutti aikanaan enemmänkin kansaa, nyt ehkä selvitään sen suhteen vähemmällä.

Eräs tuttavani vitsaili takavuosina, että missit valitaan metrimitalla, koska pisin tulee todennäköisimmin valituksi. Tällä kertaa 180 senttinenkin sai todeta menettäneensä voiton 170-senttiselle. Kasvuhormonihoitoa ei siis kannata missiksi pyrkivän teinin aloittaa, jos mittaa muutenkin näyttää tulevan tuo 170 senttiä.

Kauniilta koko kymmenikön nuoret naiset näyttivät, vaikka katselinkin ohjelmaa ilman silmälaseja. Naisissa ei ole niin pieniä yksityiskohtia, että minun tarvitsisi nähdä ne tarkemmin. Olivatpa sitten missikanditaatteja tai ei. Roskapussi kulkeutuu mukanani ulos ilman paikallisen ohjaavan tahon lähempää kiikarointiakin.

http://www.iltalehti.fi/viihde/2016051321559941_vi.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eipä tullut sitäkään katsottua, mutta hyvä stoori blogistilta jälleen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ihanat naurut tästä sai näin aamutuimaan. En minäkään niitä missikisoja katsellut. En ole sitä tehnyt vuosikausiin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

En ole seurannut missikisoja sitten tyttövuosieni. Mieleeni on kuitenkin jäänyt yksi epäsovinnainen missi, en muista enää nimeä. Tämä missi ilmoitti kisoissa olevansa työtön ja muutenkin otti homman melko löysällä ranteella. Jossain välissä tämä missi sitten joutui hakauksiin koko missiorganisaation kanssa, koska kieltäytyi olemasta pelkkä nätti bimbo. Harmi kun en enää muista nimeä, mutta tuo missi oli aidosti piristävä näiden sovinnaisten tyttösten keskellä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Yksi misseistä, en tiedä onko ollut ainut, väitteli tohtoriksi. Biologi mimmi, jota pojat odottivat kovasti samalle kurssille. Hei eivät tunnistaneet, vaikka missi olikin tullut paikalle. Sen verran tavallisen ja normaalin näköinen ihminen voi olla ilman kaikenlaista rekvisiittaa, ja sitä tänä päivänä riittää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olen aina ollut vähän huono seuraamaan missien edesottamuksia. Armi Kuuselasta tuli legenda jo eläessään ihan positiivisessa mielessä. Teija Sopanen oli kai titteliltään Suomen Neito jos en väärin muista ja hänestä tuli suosittu persoona tv-kuuluttajana ja näyttelijänä filmeissä olen hänet myös nähnyt. Pirkko Mannola taas on tehnyt pitkän uran laulajana ja näyttelijänä niin filmeissä kuin teatterin puolella.

Pikkupoikana tällaiset ihmiset tuntuivat tärkeiltä kun aikuiset ihmiset puhuivat heistä ja siksi nämä muutamat nimet ovat jääneet mieleen. Myöhemmiltä vuosilta muistan hämärästi nähneeni lehtien lööppejä, joissa on kerrottu joidenkin missien edesottamuksista varsinkin missivuoden jälkeen, mutta heidän nimensä eivät ole jääneet mieleen.

Jotkut ihmiset pitävät missikisoja naisten esineellistämisenä, mutta kun touhuun vapaaehtoisesti lähtee niin osallistujat itse kyllä tietävät mitä liikemaailma heiltä odottaa. Tästä tiedosta huolimatta yritys tittelin saamiseen on kova.

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Helmasynnilleni uskollisena tuon esiin taas kerran Huovisen Veikon.

Hän kirjoitti aikoinaan jonkinlaisen "missisarjan" little-juttujaan. Niissä hän oikeastaan inhimillisti missit (ja siinä sivussa myös erilaiset muotinäytösten mallit), antoi heille useimmiten aivan erilaisen ja viljalti monipuolisemman viitan kannettavakseen.

Kun nyt mietimme missejä, hehän ovat aivan nuoria vielä. Sanoisin: ihmistaimia. Varmasti joutuvat kovaan pyöritykseen. Uskoisin useimpien löytävän jonkinlaisen sisäisen oivalluksen misseydestään vasta huomattavasti vanhempina.

Tämä missi-ilmiö on kuitenkin menettänyt kovin paljon hohdokkuudestaan, se on jotenkin arkipäiväistynyt. Välillä tuntuu ihan siltä, että joko taas pidetään missikisoja. En ole niitä enää vuosiin seurannut, satunnaisesti aiemmin.

Ankaraa, perin julmaa teollisuuttahan se osaltaan on.

Tämän blogin suosituimmat