Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Piittisellä on asiaa

On valittu Miss Helsinki. En aio puuttua hänen synty- tai muuhunkaan peräänsä tai ihonväriinsä. Sen puolen näyttävät hoitavan sosiaalisessa mediassa meuhkaavat persut. Sen sijaan aion käsitellä tämän valitun neidon Sephora Ikalaban senttejä. Eikä rahana niitäkään, vaan mittayksikkönä.

Sephora on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan 165 senttiä pitkä, eikä olisi sen vuoksi sovelias missiksi. Kysymys kuuluukin, että missä kohtaa naisen pituutta kauneus tulee esiin siten että koko ihmisestä tulee kaunis? Nähtävästi eräiden mielestä 165 senttiä seisaallaan ei riitä. Aikoinaan Miss Suomeksi valittu Pirkko Mannola on jokseenkin saman mittainen, ehkä jopa lyhyempi kuin Sephora.

Missään en ole nähnyt näiden arvostelijoiden kertovan täsmälleen sitä, että minkä mittainen missin tulee olla. Lähistöllä asui kerran eräs lukiolaistyttö, joka oli peruskoulun päättäessään 186-senttinen. Mittaa on tuskin tullut juurikaan lisää sen jälkeen, mutta olettaisin että  pituus riittäisi kriittisimmillekin arvostelijoille. Toki moni muukin asia, mutta se on taas eri juttu.

Kaikilla misseillä on kuitenki yksi yhteinen piirre. Kun he kävelevät ulkona, niin jalat - tai useimmin kai kengät -  käyvät vuorotellen maassa riippumatta siitä kuinka korkealla pää keikkuu. Pään sisältö voi leijua vaikka missä, mutta se ei ole oleellista tässä yhteydessä. Kuinka ollakaan. Tuohan sopii meihin kaikkiin. Missitkin ovat siis ihmisiä. Mutta mikä mahtaa olla missin pituuden yläraja? Kaiketi sekin on aktiivisten arvostelijoiden tiedossa.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ei kenties ole kauneudelle ylärajaa asetettu, mutta miksi alarajakaan? Poliisien 167 alarajana poistettiin jo vuosia sitten ja naisetkin pääsevät helpommin poliiseiksi. Tosin komeita ovat pitkät poliisimiehet. Lisääkö pituus miehenkin uljautta?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eikö se pitkä komea ja tumma ole suomalaisen naisen ihannemies? Tosin sitäkään ei senttimääräisesti ole tietääkseni määritelty missään. Jollekin saattaa 175- senttinen olla tarpeeksi pitkä, joku toinen saattaa vaatia kaksimetrisen.

Kyse on varmaan myös persoonasta, koska sanonta pieni ja pippurinen pitää varmasti paikkansa jos vaikka 165-senttinen naispoliisi otteet opittuaan pistää tarvittaessa ranttaliksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pituudesta ja pituudesta voi aina keskustella, mutta se on vain turhaa, koska ihminen ei kasva tai kutistu puheiden perusteella.

Minä olin sattumalta joskus hississä yhtäaikaa juuri valitun Miss Suomen kanssa, en huomannut hänen juurikaan poikkeavan tavallisesta suomalaisesta naisesta. Hänen seurassaan oli pari muutakin kaunista naista ja manageri, sellainen pulka pukumies. Huomasin, että missillä on paidanmerkki niskassa kääntynyt ulospäin ja refleksinomaissti pujotin sen oikeaan paikkaansa ja manageri alkoi jo hiiltyä vieressä. Kun huomasi, että missi otti asian rauhallisesti mies kiitteli hänen puolestaan.

Kun tulimme ulos hissistä ja menin respaan niin siellä vasta selvisi, että olin juuri pujottanut sormeni Miss Suomen kauniiseen niskaan. Mielikuva hänestä jäi hyvin tavalliseksi nuoreksi naiseksi, en olisi tunnistanut häntä jos respan kaunis hengetär ei olisi minulle sitä kertonut.

Eli kauniita naisia on meillä pilvin pimein, eri pituisia eri näköisiä, mutta ah niin kauniita ja kivoja. Sitä missin nimeä en muista, mutta vuosi taisi olla 1987.

Olen tavannut vuosien varrella useita muitakin missejä ja olen huomannut, että misseissä on myös jokin taika, he kaikki tuntuvat myös vanhenevan kauniisti. Oliskohan siinä meille suurin opetus, ei välitetä missien pituuksista, vaan huomataan se, että kannattaa hoitaa kauneutta vanhoille päiville saakka. Me kaikki olemme kauniita, jos meillä on positiivinen ilme ja olemme huolehtineet kunnostamme hyvin. Pituuteen emme voi vaikuttaa kovinkan paljoa, mutta kauneuteen kyllä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Maailmassa on paljon turhuuksien markkinoita, mutta ne kuuluvat kuvioon silloin kun rahataloudessa eletään. Jotkut ovat nimittäneet missikisoja rahvaanomaisesti karjamarkkinoiksi. Vaikka itse en ole niitä seurannutkaan vuosikymmeniin, niin ymmärrän että ne ovat osa teemasta leipää ja sirkushuveja kansalle.

Missiehdokkaaksi lähtevien on syytä kuitenkin muistaa millaiselle arvostelulle he altistavat itsensä. Eikä pituus tai sen puute ole välttämättä se pahin asia mistä silloin voidaan arvostella.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ari, olipa kauniisti kirjoitettu suomalaisista naisista. Pituus tai lantion leveys tai vyötärön kapeus tai rinnan mitta eivät ole kaikki mitä heiltä vaaditaan. Tänä päivänä esiintymistaito merkitsee ja taitaa se sosiaalisuuskin jotain merkitä. En ole missikisoja vuosiin seurannut enkä tiedä keitä on valittu, mutta kenties joitakin esiintyy mainoksissa.

Mainoksiinkin valitaan joillakin kriteereillä esiintyjät, en vain tiedä millä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Muistini virkistämiseksi kävin tsekkaamssa kuka oli tuolloin Miss Suomi. Hän oli kansainvälisestikin menestynyt Tuula Polvi, nykyisin Tuula Portin.

http://static.iltalehti.fi/viihde/tuulaennen150316...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minua ovat missit onnistuneet kiertämään lukuunottamatta Lola Odusogaa, joka sattui olemaan tekemässä työtään Merkoksessa Riihimäellä kun asioin siellä. Joskus kauan sitten. Tunnistin kuvista, mutta ei siinä muuten mitään merkillistä ollut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Lolan olen onnistunut kättelemään jokus vuosia sitten. Juteltiin illan aikana pariin kolmeenkin kertaan. Minusta hän oli ihastuttavan "kuuro" monille sivusta tulleille härskeillekin ehdotuksille, ehkä oli oppinut että ei kannata olla kuulevinaan.

Iloisena siitä että misseillä on mennyt pääosin hyvin, sillä kaikkea paskaa heidän päälleen tosiaan syydetään. Itse lopetin missikisojen seuraamisen siinä vaiheessa, kun alkoivat näyttää lapsilta. Siis jo ennen Polven valintaa.

Lola on mielestäni yksi parhaimmista misseistämme.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minusta naisen kauneus voi yhtä hyvin tulla esiin painossa, pituuden sijasta. Monet xxl-mallit ovat kerrassaan upeita. Onneksi heidän aikansa on tullut.

Tärkein on kuitenkin katse, tuo sielun peili.

P.S. Piittisellä oli todella asiaa

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

xxl-mallit, heh, monet xxl naiset ovat... Tai olemmehan me kaikki jumalan kuvia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Täytyy tästä sitten mennä jääkaapille vaikka ei olekaan joulu ja sais yölläkin syödä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Syötkö iloon vaiko murheeseen siinä on kai se pointti?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Syömisen vuoksi kai syödään vain jouluna, muutoin jos on nälkä. Tai jos ruoka ei maita niin hengenpitimiksi. Syömingit ja juomingit on sitten erikseen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eikö hyvä olo itsellä ole se tärkein asia? Tunsin kerran erään nuoren naisen jolla oli vahva taipumus painonnousuun. Aina kun poikakaveri jätti hänet, hän alkoi laihdutuksen kunnes löysi uuden kaverin. Sitten alkoi taas lihominen. Ja eron jälkeen laihdutus.

Tässä tapauksessa osoittaisin sormella niitä jätkiä, jotka jättivät mukavan naisen ehkä parinkymmenen kilon ylipainon vuoksi. Tosin viimein löytyi mies joka pysyi, mutta se taisi johtua siitä että nainen ei päästänyt painoaan enää nousemaan. Voi turhuuksien turhuutta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kiitos, ja xl-naisille on jo omia kauneuskisojakin koska he eivät syrjinnän vuoksi pääse osallistumaan hoikkien ihmisten kilpailuihin. Oikeastaan ihmisten karsinointi asioilla joille he itse eivät voi mitään on sivistymätöntä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Noista isojen naisten kisoista viis. Viime vuonna tämä vaatemalli on tehnyt raketinomaisen nousun, mikäli mediaan on uskomista: Ashley Graham, aika komea ihmiseksi. Samalla monille naisille rauhoittava vihje, etteivät kaikkien pidä olla laihoja...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #16

Piti oikein kuukkelia lennättää. Ihana nainen on hän olemukseltaan.

Tämän blogin suosituimmat