Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Missä viipyvät munien kauneuskilpailut?

Suomen suvi inspiroi keksimään kaikenlaisia enemmän tai vähemmän pöhköjä tapahtumia. Eukonkannosta kukkojen kiekumisen SM-kilpailuihin. Mutta missä viipyvät kananmunien kauneuskilpailut?

Tuollainen tapahtuma pitäisi jonkun ehdottomasti järjestää. Joku saattaa väittää, että kaikki kananmunat ovat yhtä kauniita. Se on tietenkin vähän makuasia, mutta uskallan väittää aivan pokkana että eroja on. Kokoluokka on jo asia, joka erottaa munat toisistaan. On myös suipompia ja pyöreämpiä munia, lieneekö munijan fysiikalla osuutta tähän?

Mitään tuomaristoa ei tietenkään munakisaan pidä nimetä. Kansanäänestys on se ainoa, oikea ja demokraattinen tapa hoitaa tällainen asia. Toisaalta julkkisten munakäsitys tuntuu muutenkin olevan retuperällä, niin ettei kansaa tyydyttävää tuomariratkaisua kuitenkaan saataisi aikaiseksi. Ei muuta kuin munakuvat mediaan kansan ällisteltäväksi ja äänestys käyntiin.

Henkilötiedot ovat kaikissa kauneuskilpailuissa tärkeitä. Niinpä jokaisen kilpaan osallistuvan munan yhteyteen olisi laitettava munan tuottaneen tilan sekä äidin rotu ja nimi, myös isä jos on tiedossa. Kaikenväriset munat saisivat tottakai osallistua, vaikka ruskeat munat eivät tietenkään saisi sinisten ja perussuomalaisten ääniä. 

Koska kilpailu saisi todennäköisesti suuren suosion, olisi varmaan ensin järjestettävä alueelliset karsintakilpailut niinkuin tangokisoissakin. Ne voisi järjestää vaikka samanaikaisesti, jolloin kisassa munanneilla laulajilla olisi mahdollisuus selittää, että osallistui väärään kilpailuun. Jälkipelit ovat kaikkien kilpailutapahtumien mauste.

Minulla oli joskus toistakymmentä vuotta sitten lomareissulla tarkoitus käydä katsomassa kiekumisen SM-kisaa, mutta kun menin edellisenä päivänä paikkakunnalle, niin kaikki lähiseudun yöpymispaikat oli kiekuiltu jo varatuiksi. Ajattelin että kovin kaukaa en viitsi takaisin Lylyyn ajella ja niin kisa jäi näkemättä. Olisikohan tuo laskettava henkilökohtaiseksi munaukseksi.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/sm-kukko-rudolf-kiekui-77-kertaa-puolessa-tunnissa-salaisella-keinolla-kukon-saa-kiekumaan-23806419/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Niinpä jokaisen kilpaan osallistuvan munan yhteyteen olisi laitettava munan tuottaneen tilan sekä äidin rotu ja nimi, myös isä jos on tiedossa."

Olisiko tarkoitus hautoa niistä poikasia?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei välttämättä, mutta yleisö haluaa kumminkin tarkempaa infoa ja taustatiedot antavat myös arvokkuutta tapahtumalle.

Yksi munamies on jo voittanut putouskisan, niin kysymys kuuluu että halutaanko heitä lisää? Ehkä munanainen voisi tulla kysymykseen, koska silloin he olisivat pari vähän kuin Aatami ja Eeva.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Se olisi sitten selvää syrjintää, munituskanaloissa kun ei tarvita kukkoja ollenkaan. Lopulta se munanainen jäisi taka-alallekin kun isä esiteltäisiin ja kukko tulisi kiekumaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Syrjintää olisi sekin, jos pelkästään munituskanaloissa tuotetut munat saisivat osallistua. Olisiko sitten laitettava kaksi sarjaa, au-munat ja perhemunat? Jokainen osallistuva muna olisi tietysti tarkistettava röntgenillä, jotta kukaan ei pääsisi fuskaamaan laittamalla munia kahteen sarjaan vaikka olisi vain yhden tyypin kanala. Osallistumisdoping on syytä ehkäistä jo ennakolta.

Tämän blogin suosituimmat