Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Puppuvarkaus ilman huumorin häivää

Vapun päivä anno domini 2018. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta eikä mitään tipu eikä lirise. Radiossa soittivat sentään Vapauden kaihon. Ei ole sitäkään vielä puhki soitettu. Jotkut asiat ovat sentään kestäneet pörssikurssien vaihtelut, kuten mainittu levy.

Kansainvälinen työn päivä. Miten eläköitynyt ukkeli sen voi arjessaan huomioida? Kävin Ruotsista ostamassa annoksen valmisruokaa, Lasagne grönsaker. Palan painikkeeksi otin suomalaisesta kaupasta pullon kiinalaista olutta Tsingtao. Nyt odottelen että nälkä alkaa ahdistaa. Sen tuloon on aina voinut luottaa.

Yhteiskuntamme parempiosainen kravattikaulus- ja jakkupukueliitti pitää tavan mukaan vappupuheita. Olen alkanut kutsumaan niitä puppuvarkauksiksi, koska siinä vaiheessa kun oikeistolaisetkin alkoivat pitää vappupuheita ne oli helppo kuitata pelkiksi vappupurkauksiksi. Yksi päivä vuodessa työväelle, loput pääomalle.

Ylioppilaat ja opiskelijat juhlivat vappua omalla tavallaan. Eväitä, kuohujuomaa ja ties mitä oikein filtin päällä puistossa. Nuoremmilla valkoinen lakki, vähän vanhemmilla harmaampi versio ja iäkkäimmillä lakin väri muistuttaa Saharan hiekkaa. Tai Ruissalon, Yyterin tai vaikka Kalajoen. Väliäkö hällä. Unohtuuhan ne opitkin.

Vapulla on myös marssiperinnettä. Tapahtumia on harvemmassa ja marssijoiden rivit ja matkat ovat lyhentyneet. Ikä on tehnyt tehtävänsä. Nykyään marssivat enemmän sotilaat kuin siviilit, ja sotilaatkin vain käskystä. Työväki saa päättää itse osallistumisestaan. Se on sitä vapautta mikä meillä on vielä jäljellä.

On marssin aika. Kansainvälisesti esitettynä. Hymyily sallittua, ainakin sisäänpäin.

https://www.youtube.com/watch?v=y0O7KdnXUY4

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ "..pullon kiinalaista olutta .."

Että koko pullo .. taitaa kohta ”Rannanjärvi” raikua niin, että läntisen naapurin housut tutisevat.

Hyvää Wappua!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kiitos, Valpurit sinnekin. Jos lauluhommiksi menee on parempi aloittaa "Man skall leva för varandra". Varmuudeksi vielä pätkä "Du gamla du friaa" perään. "Ack Värmeland du sköna" olisi kaunis sävelmä mutta kun joen takana on Norrbotten ei kannata ottaa riskiä.

Tuosta historiaa.
https://www.youtube.com/watch?v=pXGVGzOtV-Y

Tämän blogin suosituimmat