Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Ulosvetäjä

Ulosvetäjä on työkalu, jota käytetään esimerkiksi laakereiden ja hammaspyörien irrottamiseen akselilla. Tämä tiedoksi niille jotka eivät ole tätä yleistietoonsa vielä saaneet. Sitä mitä laakerit ja hammaspyörät ovat en käy tässä selittämään koska se ei ole tässä yhteydessä olennaista.

Nyt jo edesmennyt enoni oli melkoinen huumoriveikko ja sanaseppo. Kerran hän keksi nimittää kätilöä ulosvetäjäksi. Eipä siinä mitään, kahden lapsen isänä hän kyllä tiesi mistä puhui. Sitäpaitsi kätilö on aivan sukupuolineutraali sana kuten ulosvetäjäkin niin ei siitä pitäisi kenenkään loukkaantua.

Ulosottomies on sensijaan sukupuolivärittynyt termi, vaikka naispuolisiakin samaa tehtävää hoitavia on. Ulosvetäjä voisi olla sopiva termi ulosottoja hoitavillekin, jolloin ilmaisu olisi sukupuolisesti neutraali. Ulosottohenkilö nimikkeenä voisi monissa tapauksissa olla vastoin elävän elämän totuutta.

Joskus voisi käydä niin että sairaalan ulosvetäjän työn seurauksena tulisi hommia myös virkavallan ulosvetäjälle jos elatusmaksut jäävät maksamatta mikäli tilanne on sellainen. Koko hässäkän alkusyy olisi se, että joku ei ole vetänyt ajoissa ulos ja aiheuttanut koko prosessin. Elämä on, mutta niin ovat ulosottajatkin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Elämä on, mutta niin ovat ulosottajatkin."
Tuohonkin tiivistyy paljon elämänkokemusta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nykyään kannetaan huolta siitä että ulosvetäjien työt vähenevät maassamme koko ajan. Tilanteen korjaamiseen vaadittaisiin muiden kuin ulosvetäjien turvallisuuden tunteen kohottamista.

Naapurimaiden kuninkaallisten ja presidenttiparin esimerkkiä voisi noudattaa. Vaikka välineresursseissa ei eroja olisikaan, niin kieltämättä mammonapuoli on hallitsijoilla paremmassa kuosissa.

Tämän blogin suosituimmat