Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Puoliso kymppitonnin riskillä

Näkyipä tehdyn selvitys, kuinkas muuten, että hääkulut vihkipareilla ovat yleensä kymppitonnin luokkaa. Kyllä ihmiset sijoittavat nykyään epävarmoihin asioihin. Joka toinen pari päätyy eroon, johon tosin kuluu yleensä sen verran aikaa että hääjuomien prosentit ovat jo lorisseet viemäriin ja krapula mennyt ohi.  Tässä asiassa valinnanvapaudella päästään siis noin viidenkymmenen prosentin onnistumiseen.

Kustannusten jakoa voi ajatella monella tavalla. Mikäli vain toisen avioonmenijän suku vastaa kustannuksista, niin jos sukuun tuleva ostokas painaa sata kiloa tulee kilohinnaksi sata euroa. Jos taas sukuun naidaan joku kilparatsastaja tai muu julkkisruipelo, voi kilohinta hyvinkin olla jopa tuplaten edellämainistusta. Harrastuksen julkisen lisäarvon voidaan katsoa tällöin kompensoivan korkeamman kilohinnan.

Jos taas avioon menijät itse kustantavat häänsä kymppitonnin lainalla, se luo pohjan muistella vuosien päästä sitä mitä lainanmaksun eri vaiheissa tapahtui. Riitaa voi syntyä jopa siitä, että toinen puolisoista väittää toisen olleen uskoton jo siinä vaiheessa kun vielä puolet lainasta oli maksamatta. Ei ole hyvä keino puolustautua ainakaan sillä että enemmän siitä velasta oli jo maksettu. Etenkään, jos ei ole syrjähyppyään tunnustanut aiemmin.

Kuitenkin, jos avioliitto on onnellista ja kestävää laatua, voidaan häälainan maksuun liittää erilaisia tapahtumia. Puoliso voi esimerkiksi joskus vanhana kysyä siipaltaan, että muistatko kuinka aloimme tosissaan hankkia lasta siinä vaiheessa kun lainaa oli tonni jäljellä. Tokihan kumppani tuollaisen asian muistaisi, lisäten vielä että se oli hyvä ajankohta, niin ettei vauva- ja häälainan lyhennykset tule yhtä aikaa maksettavaksi. Mutta oliko sitä lainaa kuitenkin silloin jäljellä vain viisisataa? Näin aika kuluu rattoisasti väitellen.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Mielestäni hintana pitäisi käyttää päiväkustannusta. Eli esim. 10 vuoden liitto = 2,74 euroa per vuorokausi, joka on VAIN(!) n.11c/h.

Oman liittoni hinta oli alle 40c/d. -> alle 2c/h. Ja mitä kaikkea sillä sainkaan?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Meillä hääkustannus rajoittui anopin tekemään kakkuun ja kahveihin. Paitsi että piti käydä seitsemänkymmenen kilometrin päässä seurakuntatalon toimitushuoneessa sanomassa "tahdon". Siihen kului polttoainetta. Edullisen vaimon arjen tarpeisiin sillä sai vuosikymmeniksi, nyt on minun vuoroni pitää huolta hänestä.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Tuure Pirttinen on selvästi parantumaton romantikko.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Niin, elämä on laina. Ja joka tuutista tulee tarjouksia rahalainoista erilaisiin tarkoituksiin.

Rahalla ihmisiä nykyään mitataan. Vauvakustannukset, koulutus, työttömyys/työllisyys, terveyden- ja sairaanhoito, eläkkeet, hautauskulut.

Vain kilohinnat ja viralliset parasta ennen-päiväykset puuttuvat. Viimeistä käyttöpäivääkin yritetään venyttää mahdollisimman pitkälle.

Onhan se romanttista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiinassa on yleistä antaa hääparille lahjaksi rahaa ja kun he kutsuvat tarpeeksi paljon ihmisiä juhliin, niin yleensä jää kustannuksista huolimatta vielä voitolle.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kiinassa hallitaan bisnekset. Suomessa kuulemma kannetaan usein hääparille ennalta sopimatta esineitä joista sitten pyritään erilleen myyntipalstoilla ja kirppareilla.

Kovin montaa mikroaaltouunia tai kahvinkeitintä ei tarvitse, jollei sitten varaudu jo tulevaan eroon, jolloin kaksi kappaletta olisi hyvä pitää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yksi ongelma hääpareille annetuissa vakiolahjoissa on se, että erilaisia kippoja ja kappoja, lasiesineitä tai lautasia, annetaan vain kahdet. Niinpä hääparilla on viljalti valikoimaa kattaa pöytänsä kahdenkeskiselle aterialle, mutta jo kolmannen henkilön saapuminen vieraaksi muuttaa kuvion kokonaan. Puhumattakaan sitten suuremmasta porukasta.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Teoriani mukaan mitä suuremmat häät sitä lyhyempi liitto.
Onko havaintoja pitääkö paikkansa ?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

En ole listaa pitänyt, mutta jos jätetään kuninkaalliset laskuista pois, niin massiiviset julkkishäät näyttävät usein johtavan sangen lyhytaikaisiin liittoihin.

Tavallisten arkisuomalaisten häistä minulla ei ole edes mutua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Paul McCartney käytti leskeksi jäätyään reilut kymmenen vuotta sitten hähinsä uuden vaimon kanssa noin 20 miljoonaa puntaa. Avioliitto kesti noin kaksi vuotta ja entiseksi seksiammattilaiseksi paljastunut uusi vaimo sai oikeudenkäynnin kautta useiden miljoonien puntien erorahat.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos kyseessä ei ollut kiinalainen henkilö, niin on tunnustettava että osataan niitä aviollisia bisnesasioita muuallakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Chekkasin tapauksen uudelleen. Avioliitto solmittiin vuonna 2002 Heather Millsin kanssa ja ero tapahtui vuonna 2006. Erorahat olivatkin kymmenissä miljoonissa:

"McCartney vihittiin malli ja aktivisti Heather Millsin kanssa kesäkuussa 2002. Heille syntyi vuonna 2003 tytär Beatrice Milly. Pariskunta erosi vuonna 2006. Hyvin riitaisan avioero-oikeudenkäynnin jälkeen vuonna 2008 McCartney määrättiin maksamaan Millsille erokorvausta 24,3 miljoonaa puntaa."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Paul_McCartney

Muistan kun CNN kanavalla kerrottiin häiden yhteydessä niiden maksaneen 20 miljoonaa puntaa, joten entinen vaimo sai jopa hääkustannuksia enemmän. Episodi maksoi Paulille suorina kustannuksina siis yli 40 miljoonaa. Oli ihastunut naiseen alunperin siksi, että hän muistutti niin paljon ulkoisesti entistä Linda vaimoa, joka oli kuollut ennen aikojaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #14

Ex-seksityöläisen rahakkain keikka, luulen. Sisälsi tosin myös lapsen hankinnan mutta kipurahat olivat kyllä mahtavat.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #14

Avioerossa tapahtuva omaisuuden jako on yksi suurimpia länsimaisen oikeuden valuvirheitä.

Lain tulisi olla sellainen, että ilman eri sopimusta kumpikin pitää hankkimansa omaisuuden. Avioehdossa voidaan sitten sopia muusta erikseen.

Lapsiin liittyvät kustannukset ovat tietenkin tämän ulkopuolella.

Mitä tulee näihin julkkisvaimoihin, jotka erovat hetken päästä ja saavat miljoonaomaisuuksia erossa mieheltään niin heidän kohdallaan kyse puhtaasti prostituutiosta, joka puettu avioliiton huntuun. Kyse ollut kuitenkin vain maksullisista naisista

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Nykyisin liitot ovat lyhyempiä. Ihmiset ovat aina keskeneräisiä eikä sitä liittoa solmittaessa vielä edes huomata. Yhdessäkin voisi kasvaa aikuiseksi tai paremminkin ihmisenä. Elämä on eräänlainen kehityspolku, jolle pitäisi olla valmennusta. Valmennusta löytyy paljoon muuhun, jopa turhaan. Ikääntyminen tuo omat juttunsa, joita ei osaa odottaa. Me muutumme. Uudet asiat ja tilanteet, ikääntymisen tuomat, ovat vaativia ja niissä kysytään kypsyyttä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Yhdessä yrittämisen kulttuuri avioliitoissa on rapautunut. Jos seurusteluaika on pääasiassa bilettämistä, on haasteellista rakentaa arki jossa kumpikin osapuoli viihtyy. Taloushuolet ja elämäntapojen muutos voivat olla ensimmäinen todellinen koetinkivi. Silloin ei ole paljon painoa sillä kuinka paljon häät ovat maksaneet. Nämä elämän varrella tehtyjä huomioita.

Juha Hämäläinen

Kalliita häitä kehitetään vain naisten halusta. On sääli, että näin on ja liitto vaatii yleensä kaupallisen siunauksen ostamisen kautta. Samalla tavoin pilattu joulu ja muut pyhät. Isän- ja äitienpäivät myös edellyttävät ostamista.

Tämän blogin suosituimmat