Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Hyvä herraonni

Herrojen haukkuminen on ollut kautta aikain yksi suomalaisten kansallisurheilulajeista. Joskus on kuullut myös sanottavan - lähinnä herroja itseään edustavalta taholta - että suomalaisilla on ollut hyvä herraonni. Tälle löytyy katetta, kun lukee linkin takana olevia kertomuksia. Yhtään suomalaista ei ole päässyt kärkijoukkoon.

Olen kuullut väitettävän, että Ruotsi-Suomen kuningas Kaarle XII olisi ollut vähän kajahtanut. Jos olikin, niin sittenkin vain vähän eräiden muiden valtioiden sukurasitteita keränneisiin hallitsijoihin verrattuna. Lisäksi edellä mainitun Kaarlen kajahtaneisuuttakin voitaneen pitää neuvottelukysymyksenä. Voihan ihminen huseerata holtittomasti muistakin syistä.

https://historianet.fi/yhteiskunta/kuninkaalliset/lista-5-kajahtanutta-hallitsijaa?c_rid=63zc0baj019eattWaDg1132053163%7C77790654&utm_medium=email&utm_campaign=nb_his_fi_tor_uge24_2019-(755564)&utm_content=&utm_source=historianet.fi&email=F43A9062ECBFB5AB416925E4AD1C0D812557BA9678513255E5BAECF9C98FE604&utm_term=kuninkaalliset

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaarle_XII

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Onni on ansaittava", sanotaan urheilupiireissä esimerkiksi silloin, kun oma suosikkijoukkue laukoo kiekkoa viidesti tolppaan, ja vastustaja käy tekemässä toiseen päähän alivoimalla voittomaalin.

Ehkä herraonnikin pitää tehdä omalla työllä, esimerkiksi demokraattisella vaalilla. Perintökuninkaaksi todellakin pääsee vähemmilläkin lahjoilla, ja valtionpäämiehen kruunun alta on voinut jonain päivänä löytyä vaikkapa Kaarle Kahdestoista Kajahtanut.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Itsenäiseksi julistautuneen Suomen historia on historiallisesti katsottuna lyhyt, mutta tosiaankin demokraattinen. Monenlaisesta mölystä huolimatta korkeimmille hallintopaikoille ei ole koskaan päässyt vastuuntunnottomia yksilöitä joita olisi tarvinnut hirveästi hävetä.

Alkoholiongelmaisia ministereitä ja kansanedustajia on aikojen saatossa ollut, mutta heistäkään ei ainakaan merkittävää haittaa ole maallemme aiheutunut. Lisäksi alkoholiongelmat ovat eri juttu kuin geeniperimästä saadut asiat. Joten maamme herrojen tekemät huonot päätökset ovat terveellä järjellä ja omien etupiirien etuja kunnioittaen tehtyjä. Vain osittain huonoja siis.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kansallisrunoijamme on sanonut totuuden meistä:

"Niin kauan oomme orjina
kuin meil on orjan luonto."

Lipposet, sipilät ja orpot saavat kyykyttää meitä miten raskaasti tahansa. Kukaan ei lähde kadulle protestoimaan. Orjakansa tyytyy mukisematta kohtaloonsa.

Oli se Luojan lykky että meidät otetiin Euroopan Unioniin. Brysselin herrat ovat sentään paljon inhimillisempiä. Jos jossain bensan hintaa hiukan nostetaan, heti kansalaiset ovat kaduilla mieltä osoittamassa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Omakin arvostukseni EU:n suuntaan on tällä vuosituhannella noussut sen alkujaan kovin kummalliselta tuntuneesta hallinnosta huolimatta. Tosin EU:n hallinnossa on ainakin yksi alkoholiongelmainen ollut vaikuttavalla paikalla, mutta unionia ei ole hänkään kaatanut.

Suomalaisia syntyy nykyään niin vähän, että rettelöinti uhreineen lopettaisi pian koko kalevalaisen kansan. Sen näyttävät jopa perussuomalaiset tajunneen koska viime aikoina on ollut sillä rintamalla rauhallista. Sanallinen kiihotus on kyllä vielä näkyvää ja siitä on aina lyhyt matka tekoihin joten varuillaan saa olla.

Tämän blogin suosituimmat