Hupiherra Satunnaisia tekstejä huumorivaroituksella

Koskenkorvan hinta laskee mutta jano ei kasva

Kossunjano ei kasva ainakaan minulla, vaikka hinta laskeekin. Muista tissuttelijoista en tiedä, tehkööt mitä tykkäävät. Eihän se kossun hintakaan niin valtavasti laske, koska verojen osuus hinnasta on niin suuri. Vaikka valmistaja pudottaisi puolet hinnasta pois, niin ei se kovin kummoisia myyntihintaan vaikuttaisi. Mutta että viinanhinnallakin aletaan kilpailla, se on jotain se.

Muutama päivä sitten edesmennyt Leo Lastumäki on ostanut ainakin yhden pullon koskenkorvaa. Tiedän sen siitä kun satuin joskus 1970-luvulla Hyvinkäällä Siltakadun Alkoon samaan aikaan kuin Lastumäki, joka asui siihen aikaan Kytäjällä Hyvinkään lähellä. Silloin ei ollut itsepalvelua, vaan kaikki jonottivat asiointia myyjän kanssa. Ja yrittivät selvinpäinkin ollessaan näyttää mahdollisimman selvältä.

Menin sitten kerran töiden jälkeen pitkäripaiseen, olisiko ollut pääsiäisviikko ja pitkät jonot. Viereisessä jonossa hieman etupuolellani jonotti Lastumäki. Kaupassa oli harras tunnelma, kaikki asioivat hiljaisella äänellä niinkuin tavaksi oli tullut. Lastumäen tullessa vuoroon tahti muuttui. Leo kun kajautti korkeuksistaan miehekkäällä äänellään, että pullo koskenkorvaa, niin sen kuulivat varmasti kaikki paikalla olleet normaalikuuloiset.

Pohjois-Pohjanmaan kasvatti ja etelän mutkien jälkeen eläkevuosiksi takaisin pohjoiseen muuttanut Lastumäki ei kossun alepäiviä ehtinyt nähdä. Elät muistoissamme Leo, työsi jäljet näkyvät ja säilyvät vaikka fyysisesti oletkin joukostamme poissa. Elämä on annettu elettäväksi.

 

 

http://www.nelonen.fi/uutiset/talous/uutinen/altia-laskee-koskenkorvan-h...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Sakari Behm

Ei se laske vaan pikemmin nousee. Otsikko on tavallaan huijaus?
Laskua liki seitsemän prosenttia

Alkoholiveron korotuksesta huolimatta Koskenkorvan viinan hinta jopa laskee viime vuodesta. Tammikuun hinnoista lasku on useimmissa pullokoissa tuntuva.

Litran pullossa Koskenkorva hinta laskee helmikuun alusta liki seitsemän prosenttia 26,70 eurosta 24,90 euroon. Viime vuonna hinta oli tasan 25 euroa, joten siihenkin nähden hinta laskee lievästi.

Perinteisen puolen litran pullon hinta sen sijaan nousee eurolla viime vuodesta. Uusi hinta on helmikuun alusta 12,99 euroa, kun se viime vuonna oli 11,99 euroa. Tammikuun "välikauden" hinta oli 12,86 euroa.

Kansainvälisen 0,7 litran pullokoon hinta laskee tammikuisesta 18,19 eurosta viime vuoden hinnan tasolle 16,99 euroon.

Tammikuun alussa viinojen hinnat nousivat alkoholiveron korotuksen verran. Helmikuun alussa julkaistavaan Alkon hinnastoon juomayhtiöt saattoivat tehdä myös omia hinnoittelumuutoksia.

Hinnoittelussa näkyy myös kulutustottumusten muutos. Muovipullojen suosio kasvaa koko ajan lasipullojen kustannuksella. Se näkyy myös hinnoittelussa: muovipuollossa Koskenkorvan litrahinta on korkein.

Sakari Behm

Eli, nyt kun kaveri ostaa 2 kpl 1/2 litran kossua, niin se maksaa 26,00 euroa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Melkoista sahaamista tuossa hinnoittelussa, kun euroihin ja sentteihin mennään. Kossun kilpailuasema muihin vastaaviin juomiin verrattuna kuitenkin paranee, jos eivät nekin sitten innostu alemyynteihin.

Keijo Räävi

Terveysjuomaa ei saa enää halvalla.

Monien tutkimusten mukaan alkoholin maltillinen käyttö on terveyden kannalta vain hyvä juttu.

Ongelmana vaan on se, että suomalaiset eivät hallitse tuota "maltillisesti".

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tuure, hieman viiveellä, mutta tämä taitaa olla blogistanin onnistunein otsikko.

Tämän blogin suosituimmat